torsdag 29 april 2010

Crimper

Minns ni natten den 11:e november 2008? Förmodligen befann ni er på Boulder Bash på Verket eller så sprang ni runt på Skeppsholmen och försökte undkomma regnet i ert desperata försök till att hitta till Crimper.

Vad hände sen? Två år har passerat och mina klucking filmer väntar ännu på att skådas av en värdig publik. TBS letar rätt på Jacob Stetina och reder ut diverse frågor då rykten bekräftats att den 11:e september smäller det igen. Denna gång på Verket i samband med en tävling.

Brandlarmet måste tjuta någonstans. Här har någon tänkt till ordentligt.

Vad är anledningen till att Crimper blev inte av i fjol? Nu har det ändå gått två år sedan sist. Behövde ni så lång tid på er för att begrunda konceptet?
Vi behövde så lång tid för att ladda batterierna för att göra detta års filmfestival till något extra. Vår plan var att försöka göra festivalen till något mer än bara filmtävling & fest och tack vare Klätterverket kommer vi tillsammans i år att kunna leverera något riktigt unikt.
Verket är proffs på tävlingar med efterföljande fest och vi är riktigt, riktigt bra på film


Elixir går nu i dagarna, sen har vi Banff Mountain Film festivalen, på vilket sätt anser du att ni är bättre på att leverera bra film?
Både Elixir och Banff handlar om professionella filmare med mindre eller större resurser som skapar film. Crimper handlar om du, dina vänner och andra som gillar klättring och vill dela med sig av detta på film utan pressen över att behöva konkurrera med proffs. Första Crimper visade att det går med väldigt små resurser kunna skapa film som uppskattas av alla. Alla är välkomna och vi har redan fått intresseanmälningar från två personer!

Hur ser konceptet ut för i år?
Konceptet är fortfarande under utveckling men nytt för i år är att det kommer även bli en klättertävling och fest som Klätterverket håller i. Tyvärr betyder det att DJ'n från Crimper 2008 får sparken och ersätts ... men det kanske är lika bra då hans hårddisk med all hans 80's-tysk-Oompa-Oompa-synth på kraschade.

Fan oxå, jag som precis beräknat att min Kraufwerklugg kommer att bli perfekt fram tills dess. Men ok, för oss som har taskigt minne (läs minnesluckor) och mer eller mindre inte har en aning om vad fan Crimper är för något. Kan du upplysa oss om vad hela skiten går ut på?
Ok, för dig som har hjärnskador så är Crimper Klätterfilmfestival en möjlighet för vem som helst som har en kamera att klippa ihop en kort klätterfilm och tävla med andra om fina priser. Bidragen kommer bedömas av en jury i olika klasser men det finaste priset är tittarnas röst, dvs alla som kommer på filmfestivalen får var sin röst att lägga på den film de tycker bäst om!
Mer info om detta kommer snart på http://www.klatterverket.se och http://www.crimper.se


Finns det någon som kan hjälpa mig med att dubba en vuxendokumentär till tyska? Seriöst.

2 kommentarer:

jacob sa...

är inte ditt modersmål tyska?

AK/Bruno sa...

Nej, det är rät-romanska.