tisdag 2 juni 2009

Lite cred

Vi stötte på Martin L med polare ute vid Örnberget i söndags och fick några buttra kommentarer om att vi inte gav dom den uppmärksamhet de förtjänar. Hela gänget har haft en fin vår. Martin har bland annat lyckats få till The Slap Story. En resa som började för något år sedan med diverse pinsamma motorproblem. Nu vet vi bättre, eller? Flera i det gänget som visar att vinterträningen på KV har givit resultat är bland annat Simon Kaijser, som upplever en andra ungdom, Petter Renlund med Paff och till sist Erik Lundqvist med bland annat Paff och Abstrakt.

Alltid kul att se hur aktiviteten på klipporna tilltar under våren och folk man vanligtvis möter inomhus hänger på bergväggarna. I lördags lär det ha varit omkring 19 personer vid Örnberget (världsrekord i Sverige (världen)?). Några på plats ville ringa dit fler för att göra rekordet ännu ännu mer mer häpnadsväckande. Kanske lite svårt att frestad om det hänger topprep på varenda led från Skitdiedret till Gambit.

Det borrades och knackades för övrigt på Örnbergets övre väggar. Vad som var föremål för retrochipping var vi aldrig uppe och kollade in. Örnberget har tidigare haft en historia med något känsliga relationer till Örnberget Fastighetsförvaltning AB. Det har dock varit lugnt på den fronten ett tag och med den ökade motorbåtstrafiken på sjön med tillhörande stoj måste klättrarna numer framstå som ytterst lågmälda.

Mera SA, vägarna skars av efter dagar av ihärdigt regnande.

3 kommentarer:

Martin sa...

Ej att förglömma, kamrat Simon Andersson som även han stånkat sig upp för Mr Magister, samt ett antal fina 7c och 7c+ turer från Siurana till Skevik under våren.

Så, då var det sagt. :)

Simon sa...

Man får inte heller glömma Brunos fina prestation: Rakt på sak, topprep, sju häng. Nästa gång sitter den.. Puss

Bruno sa...

bara sju? Jag tror du missade att räkna de två på instegssvaet. Förbannat känsliga sekvenser...