tisdag 9 juni 2009

East

Det är fart i nyhetsrapporteringen på bannersiten. Till och med Bagdad-Bob hade skulle imponeras över försöken att bända tillbaka rumtiden till något plant, välanpassat och lättförståeligt. Vi tar en titt på ett exempel hur den egna agendan lyser igenom i nyhetsrapporteringen.

Fredrik Sydstrand står för dagens nedgradering i Stockholm och plockar ner East som från början stod som 8A+ till 7C+, ty "1 timmes jobb." Modigt och Ödmjukt kan det tyckas eftersom han ännu inte gjort 8A.


Var börjar man? Kanske med att le Stef gjorde den 2003-09-18 och tyckte att den höll 7c+. Både Hubertus och U-sane har den som soft och Flodin tyckte den var blöt. Var är nyheten i nyheten? För de flesta ligger det Inte i den ödmjuka ”nedgraderingen” eller att Fredrik så heroiskt ”plockar ner” graddraken och förgör den. Nej, det är att han har klättrat East. Grattis Sydde! För Bannersiten svider det tydligen fortfarande att ett fåtal av problemen i väst inte uppfattades som spot-on av några besökande. Faktiskt mycket underhållande. Vi diggar* Göteborg, göteborgare och till och med den skämtsamma vänskapliga konkurrenssituationen dem emellan. Bara vi håller missunsamheten borta.

Vad var oddsen för att vi skulle skriva några rader om detta egentligen? Inte många kronor tillbaka här inte. Vi misstänker att Bannersiten medvetet lockar fram reaktioner från TBS för att få läsa de fantastiska inläggen.


*Kids! För gammalt för att googlas (FGFAG)

Edit:

De förnekar sig inte:

Erik Lundquist har gjort Kristallbandet på Svarttjärn som efter nedgradering står i 8b. Detta var Eriks första 8b och han verkar vara i ruggig form. Svarttjärn verkar lika populär som Flaten för 10 år sedan och det graderas ner lika friskt.


Grattis Erik!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Länge känt att bannersiten inte har någon koll på historiken kring ny-aktuella linjer. En vidareutveckling av deras sida skulle lösa eventuella tveksamheter. I bloggvärlden löser vi det med taggar. Tyvärr så hjälper inte det mot snabba fingrar.

Jonas Wiklund sa...

jag har hört att den är typ 7b-7c?

Bruno sa...

Jo, vi vet men Sydde är allt annat än modig och ödmjuk utan väljer en högre grad för att få ett större erkännande.

Hur ska man kunna gradera upp egentligen? Om man är modig och ödmjuk när man graderar ner så är man bara motsatsen eller gradkåt om man föreslår en högre grad.

Jonas Wiklund sa...

Jag hade tidigare en strategi att jag heliumgraderade lite på nyturer eftersom det är lättare att gradera ner än att gradera upp. Inte mycket alltså, utan bara så där att om jag var osäker mellan två grader så valde jag alltid den högre. Blev det fel så åkte den ned inom en vecka på den gamla goda BIMBO-tiden.

Hasse sa...

@ Jonas: Eftersom att vi lite äldre, tröttare och mindre spänstiga inte berörs i samma omfattning av rankingpoäng så är/var heliumgradering ett bra sätt att få BIMBO-konsensus att styra graden dit man ville.

Men ni har hört det förut och vem bryr sig?

Jonas Wiklund sa...

jag har hört att stockholm är soft?

Bruno sa...

Jag tog mig friheten att plocka bort ett onödigt provokativt inlägg.

Jonas, jag håller verkligen med dig:

http://lamome-annabellee.blogspot.com/2009/03/norrland-spottar.html

Anonym sa...

På vilket sätt var inlägget onödigt och provokativt?

Hasse sa...

@ Bruno: Vad är gemensamma nämnaren mellan klippet och faktumet att sthlm är soft?

Vill du med detta ha sagt; att de klättrar på ett (av sydde) nedgraderat boulder, är genomfrusna, de fina primusbrännarna klarade inte av att torka upp problemet och trots det så ansåg de att spotting var överflödigt på ett sådant soft problem!?

Bruno sa...

Synpunkterna om Kina var onödiga.

Hasse, filmen har inget med er att göra. Den var ett exempel på ett problem som är soft och troligtvis kommer att nedgraderas under stora rubriker inom en snar framtid.

Linkan sa...

Ja, vad är den egentligen?

Ryktet snackade om 7B-7C..?

Själv kom jag inte upp så det var svårt att avgöra.

Anonym sa...

Ingen synpunkt om Kina är onödig!! Tar du ett ställningstagande här för Kina? I sådana fall kommer ni att förlora en trogen tittare!!

Bruno sa...

Allt ovanför 7a+ är 7b-7c. Men det är inte mycket som är hårdare än 7a+.


Vi brukar ha ganska hög nivå bland kommentarerna men om någon får för sig att kritisera Kina har man helt klart gått över gränsen för vad vi accepterar.

Vi hyser den djupaste respekt för den kinesiska ledningen som lyckats leda sitt land till framgång och välstånd.

Anonym sa...

Att använda Kina som en synonym i kontext med orden framgång och välstånd är obetänkta. Vi vet alla att Kina använder sig av otillåtna medel och förtrycker andra grupper inom sitt så kallade "Ett Kina"!

Oanonym sa...

"Vi vet alla att Kina använder sig av otillåtna medel"

Så mao de chippar!?

(eftersom att denna blog är en sk klätter-blog så antar jag att kina-påståendet är/var klätterrelaterat)

Jonas Wiklund sa...

En hel del leder i Yangshuo sägs ju vara hackade på, men det är väl mer Frankrike/Usa än Kina.
中国

Anonym sa...

Jag beundrar kinas politiska stbilitet.

Smygarn sa...

Jag tycker Sydde e grym och jag har tappetserat mitt rum med honom!!!