fredag 15 maj 2009

WS

1/40s, F8, ISO200, 11mm


I går var den kallaste dagen sedan vintern 1944, åtminstone om vi ska prata i nominella termer. Ibland tittar man ut och konstaterar sol och blå himmel. Ett hastigt ögonkast på vår icke-existerande termometer ger en liten varningssignal men inte mer än man tror att en varm manchesterkavaj ovan på t-skjortan ska räcka. Ute på gatan föll jag nästan i gråt när jag kom ut och vände cykeln mot norr och slogs av en frisk bris, rätt i plytet, samtidigt som bitterkalla vindilar letade sig in innanför kavaj och skjorta. Troligtvis förvandlades min spinalvätska till en gigantisk calippo i det ögonblicket för jag hämtade mig aldrig från morgonens första chock. Hela dan var ett enda stort hutter.

Det fanns dock andra som njöt av säsongens kanske sista stick. Katrin skickade tillbaka Wong Sai till Kina med enkelbiljett. Mycket stiligt!

Inte heller ungdomen var på latsidan. Jocke gjorde Le Loup Magnifique. Klart lämpligt problem som första 8a. Ynglingen har en tillsynes oändlig potential. Är han klättringens svar på Usain Bolt?

Flamman går också på som klockan. I lika imponerande stil som Katrin på WS gjorde han Supercool i lördags, stack emellan med Mr Magister i söndags och tickade av Harlem II i onsdags. En 7c var tredje dag är det som gäller. Nästa på lördag?

Apropå Mr Magister har den leden blivit hårt repeterad under våren. Herr Kaiser var nu senast upp för den. Graden verkar ha landat på en soft 8a, vilket ju är trevligt - men det betyder ju inte att den är lätt bara för att den är soft. Man kan ju jämföra den med I have a dream och se vilken man upplever som svårast.

Sist men inte minst vill vi lyfta fram Solariestefan oks Tannenbaum oks Ernesto för sin fina insats på Moonlander. Inte lätt att vara Ernesto om man får tro hans högljudda vokabulär ute på boulderfälten. Därför unnar vi honom lite extra när han faktiskt kommer upp även om det de facto är en repeat.

och glöm nu inte allihopa att repeat på scorecarden är uncool, som någon skrev på dottersitens forum. Bara för att det är möjligt betyder det inte att det är riktigt halal.

10 kommentarer:

Johan sa...

Schysst bild! Typiskt att man är i fel ände av landet när det bjuds finstick...

Anonym sa...

Tack, jag lånade lite metadata från något av Magnus foton, tyckte att det passade liksom.//J

sydde sa...

Stort grattis till Katrin! Är ju nästan ett problem i världsklass.

Och till Jocke - var väl på tiden att klara även urtoppningen ;-)

....men som jag förstår så har inte Tannenbaum reggat nån repetition? han har bara lagt in den igen och då blev datumet fel från början? jag ska förresten ge pojken en ticklista att följa ist för grytproblemen.

michael sa...

suck, och ni klagar på att jens inte kollar upp nyheter...

steffo raderade sitt gamla konto (som numera heter lol lol) och skapade ett nytt.
att datumet är fel är Steklunds fel.

:)

håll tillgodo!

förresten, grattis till alla!

Anonym sa...

Hey! Ingen är ofelbar. Jag tycker inte att ni ska förstöra det här för Steffo nu. Låt honom suga i sig sitt välförtjänta oförtjänta beröm i lugn och ro.//Jon

Anonym sa...

Här kommer rätt exif-beta istället:

# Camera Make = RICOH
# Camera Model = Caplio GX100
# Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 1/60 second = 0.01667 second
# Lens F-Number/F-Stop = 250/100 = F2.5
# Exposure Program = manual control (1)
# ISO Speed Ratings = 100
# Metering Mode = center weighted average (2)
# Light Source / White Balance = unknown (0)
# Flash = Flash did not fire, compulsory flash mode
# Focal Length = 51/10 mm = 5.1 mm

/F

Anonym sa...

Bra jobbat K förresten!

/F

J sa...

F, Varför ska man skriva exifdata till bilden om det är så lätt att ta reda på allt själv?

Anonym sa...

Det är inte helt lätt, man behöver spara bilden och öppna i annat program eller inticksprogrammet exif viewer till firefox.

/F

Anonym sa...

Wow! Du har nästan lika mycket tid över som jag!/Jon