måndag 11 maj 2009

Airpad

Om ni fortfarande är intresserade av en Airpad går de fortfarande att få tag i. Airpaden har vissa brister men på det stora hela är jag nöjd med min.

Vi saxar från Sebastian Spauwen som har lyckats få tag i en. Tycker ni att det är dyrt är det bara att plocka en ute på Heden nästa vinter.

"8a.nu does not sell the Air Pad anymore. According to 8a.nu the production would be too expensive. As I heard some very positive reviews of the Air Pad, I tried to get one for myself. Mainly because of the limited space in my car (a Mondo does not fit in, besides I do not want to carry around with a Mondo). I emailed the company who produced the Air Pad. They answered:

Yes it is possible to buy the airpad directly from us. The reason why we stopped cooperation with 8a is simply because we need to get paid for the products.

Regards,

HGB Backstrand AB
"

"If you also want an Air Pad get in touch with HGB in Sweden (info@backstrand.se). Please be aware that it is quality stuff and you have to pay for it (quite a lot in my opinion and hopefully it is worht it). It costs EUR 335 ex shipping and ex VAT. VAT depends in what country you live (within EU 25% Swedish VAT). Shipping about 50. I had to pay EUR 486 in total. It is delivered with carrying straps and a footpump.Tillägg:
Ringde och kollade med HGB:

3500 kr ink moms för paddan (undrar om de blåste Sebastian på momsen eller om de tog fel nu? Men jag frågade specifikt)
200-300 för frakt om man inte har vägarna förbi Götet.
Tröttnar du på att handjaga dem finns det elpump på Clas O.

20 kommentarer:

Anonym sa...

5 108 kr är den verkligen så bra?

Bruno sa...

Det är ju trevligt att veta vem man svarar. Namn, alias eller whatever är betydligt trevligare än anonym. Konstigt att inte skriva under med tanke på att frågan verkligen inte kan uppfattas som stötande eller provocerande. Normalt sett har jag inget emot anonyma kommentarer här men ibland kan jag faktiskt inte riktigt förstå varför man inte "vågar" skriva under.

5108 är väl det pris du får betala om du köper den i EU. Bor du i Göteborg blir det ju betydligt billigare.

Är det värt 5108:50? Sebastian tyckte det.

I Rocklands kom den verkligen till nytta.

Allt hänger ju på vilken inkomst och vilka prioriteringar man har.

Linkan sa...

Den är endå inte så jäkla dyr om man jämför med tex Mondo om man måste beställa den inom sverige, eller räknar jag helt galet?

Bruno sa...

För att bringa lite klarhet ringde jag HGB.


3500 ink moms för paddan
200-300 för frakt om man inte har vägarna förbi Götet.
Tröttnar på att handjaga dem finns det elpump på Clas O.

Anonym sa...

Gött, nu slipper man reklam på padden. Möjligtvis "HGB" fast dom står ju för kvalite!! Så nu blir man genast lite köpsugen.....
Detta hade fallit mig i glömska, men så sant. Hemside makaren hamnade i trubbel/dispyt hos HGB för ett år sedan och blev utslängd därifrån med buller å bong.
/ Westcoastcrimp

Bruno sa...

Jo, jag hörde faktiskt rykten om handgemäng men det känns som överdrivet men ändå lite pikant.

Anonym sa...

Alltså vi (Highsport/ fabriken) har haft å göra en hel del med HGB och ägaren är minst sagt lynnig, inte för att jag tror att det spelar särskilt stor roll. Men man ska inte ta allt som kommer från HGB på för stort allvar. Men det är ju gött att paddan går att få tag på
:)
/Gross

Anonym sa...

Du har rätt i det du säger. Flera gym i Stockholm har gått till andra tjockmatteleverantör just på grund av ägarens säregna temperament. Spelar nog inte så stor roll om man bara vill beställa en sketen airpad men att gå in i större affärer eller affärssamarbete med HGB verkar vara lite mer riskfyllt.

/Bruno

Anonym sa...

Herregud!! Klättring är fortfarande ingen "stor" sport, sluta gnäll på HGB dom är superbra. Det är bara så att vi är lite för små för dessa och att vi tror att vi är allsmäktiga som en cool poose med klättrare som kan förändra deras inkomstväg. Har jobbat med HGB i 15år och ja, dom är lite för stora för oss oxå. Tror andra gym väljer någon av dom andra pga av annat skäl......prislappen och lev tid, HGB är dyra och stora. Små leverantörer blir ju "snälla/vänliga" för att dom är glada att få sälja......
Tänk lite utanför lådan och lär er säljvärlden.
/ Inköparen

Bruno sa...

Du sitter ju inne med det ganska självklara svaret själv till varför flera gym har tröttnat. Varför välja någon som är stor, dyr och otrevlig när du kan få någon billigare som dessutom möter med ett leende och öppna armar. Det är inte så att klättervärlden är särskilt häftig men det kan ju handla om den fullt naturliga reflexen att inte vilja bli behandlad som skit. Men det är klart en del gillar skit. Snacka om att sitta i en trång låda om man härdar ut med HGB i 15 år när det nu låter på dig att det finns vettiga alternativ.

Sen kan man ju tycka vad man vill om att du sitter och försvarar ett "stort" företag eventuella utnyttjande av mindre.

Anonym sa...

"...utslängd därifrån med buller å bong"

Han fick behålla sin hashpipa iallafall, ho ho. Ursäkta göteborgshumorn.


/Climbingprick

Anonym sa...

@ Inköparen
Menade verkligen inte något negativt om HGB, på det viset, vi har all fått bra grejer från dem. Ville nog mer göra folk medvetna om att inte hoppas för mycket, har upplevt en viss förvirring i kommunikationen ibland bara.

ja ja de om de :)
/Gross

Anonym sa...

Välkommen till vuxenvärlde/Säljarledet......tråkigt men sant!!
Dom har dessvärre högsta kompetens, därav trolig lojhet/dryga utan att jag själv mött detta.
Tror förresten Jens har gjort ett bra PR-jobb hos HGB för klättrarna ; )
All välmening, men när du Bruno kommer att inse att allt som kretsar runt att vara trevlig och hjälpsam inte alltid ger störst vinst i den vuxna världen, så kanske du oxå förstår deras handlings sätt(men ibland blir man förundrad!!)
Vet många som är nöjda med HGB, fast dom har varit goa gubbar och då vips så hjälper HGB med alla möjliga Pad problem, som att en ensam besökande person får möjligheten att stå och snacka med tillverkaren i 2-3 timmar på produktionen.

Titta bara på klättersko tillverkarna hur svåra dessa är.......


/ Säljaren som har haft öppna ögon länge och lever i en stor låda.

Anonym sa...

Kram Gross....
/ Inköparen

Bruno sa...

Gross... handlarn! Det hade jag aldrig gissat. 15 år med HGB och jag misstänkte Trevor för inlägget.

Jag är inte riktigt så naiv som du kanske tror angående världen där ute men det finns vissa vanligt förekommande beteenden som inte är okej - även om det inte är mycket man kan göra åt den saken. Har man möjlighet att välja andra leverantörer som sköter sina åtaganden så ska man göra det i synnerhet om man dessutom blir trevligt bemött. Vad jag har förstått är några av gymen här i stan mer än nöjda med substituten till HGB.

V

Anonym sa...

vad menar du med Gross... handlarn!
Att jag skulle vara handlaren, gross handlaren hahaha, nej.

... men vad men ar du?
och vad är skillnaden mellan att signera med ett på hittat namn och inte signera alls när smeknamnet är så svår tytt?

Äää jag har nog druckit för mycket vin nu ha det gött
/Gross

Hasse sa...

Vadan allt detta om att någon "bor i stor låda" och dessutom vill att alla andra ska "tänka utanför lådan"?

Är det möjligtvis så att någon har flyttat in i en väldigt liten låda som enbart innehåller information om lådor och vill att alla andra ska tänka på saker som inte berör lådor?

Bruno sa...

Jag vet, det stör mig något oerhört att jag har annamat det bildspråket och dessutom gör det på ett så slentrianmässigt sätt.

Tack Hasse!

E9 Climbing sa...

Kanske for mycket lad vin...

Anonym sa...

Jag tycker aldrig någonsin att kompetens och storlek är ursäkter för att bete sig illa.
Oavsett vilken låda man befinner sig i.
Christer