torsdag 7 maj 2009

ditt och datt

Fingerfronten börjar faktiskt ljusna något. Hela veckan har jag kunnat böja fingret försiktigt nästan utan smärta. Försiktigt är nyckelordet. Man vill inte uppleva hur det knäpper till igen. Går allt vägen kicker jag igång Rich Simpsons fantastiska campusprogram ’1-5-9’ redan på måndag. 1-5-9 på fem veckor verkar ju faktiskt för bra för att vara sant men man måste ju pröva. Definitivt värt att fira. Bolaget slumpar ut Redigaffi till vrakpris. Är någon intresserad av en gemensam oral förlustelse – en liten buteljerad orgasm så att säga – är det bara att höra av sig. Skadeperioden har väckt ett litet svin. Jag hör hur ni tänker ’alltid’...


Det har klättrats utav bara helvete den senaste tiden. Så mycket att vi inte ids bry oss om att plocka russinen ur kakan eller ens slicka i oss mormorshostan från wienerbrödet. Det är ett konstant massivt nyhetsflöde. Vi inleder dock med att ta en titt på damklättervärlden (för att hålla en hög journalistisk nivå kommer vi i fortsättningen, i likhet med våra förebilder inom sportjournalistiken, använda oss av följande självklara kategoriseringar klättring, sportklättring, bouldring, aid, solo och FA på herrsidan samt damklättring, damsportklättring, dambouldring, damaid, damsolo och FFA på damsidan.)

Inom dambouldringen har Mia och Helena visat framtassarna och skickat Dodo respektive The Office. Superstarkt av båda! Helena hade dessutom den goda smaken att riva av problemet före tvillingarna. Jag gissar att min nioårige nevö hade sagt något om ’ägda’ eller liknande.

Nu över till några bouldernyheter. Gratulerar alla till Frans-Jaeger. Carl-Ola saknar urtoppning – men det är ju bara att köra på om man vill. Tror att det var Stefans ursprungsplan. Sen har vi det här med gradmatematik. För ett tag sedan gjorde jag Bastard! 7c+ på Ängbyblocket. Bastard! kan även länkas ihop med Vulgar display of Power som börjar sittande under men traverserar ut till vänster någon meter upp. I princip innebär ihoplänkningen att man klättrar hela VDP och avslutar med ett knallhårt skick till en liten list. Ett problem som definitivt skulle vara uppe i nivå med assiserna på Moonlanderblocket*, bara kruxmovet överträffar det mesta på det blocket. Trodde jag, tills jag såg att både Per och Peter fått ihop hela problemet. 7c+ inklusive sittstart. Oerhört starkt! Vi gissar dock att detta är Stockholms största sanpdpåse.


*Vi är inte helt nöjda med den tematiska betydelseglidning som Bosmas namngivning har inneburit. Dels för att det de facto har blivit ett temablock och dels för att det glidit över åt det lite präktigare hållet - från snusk till pojkrumserotik, typ.

4 kommentarer:

wille sa...

hoppas folk vill repetera trots sandpåsen!

Anonym sa...

Ge oss film!!!!

Bruno sa...

Det hoppas vi med. Ska försöka övertala Bosma.

Rörligt är ju alltid kul men inget man kan kräva.

bosma sa...

Övertalningen får nog bli ett steg mer aggresiv om det skall hända något Bruno.
Undrar föresten vad du vill ha film på? Har inget med Ängby att göra. Kanske borde åka dit?