onsdag 27 maj 2009

Kids takes it into a new level

Det finns en Fonky i Malmö också. Sanne Lundberg repeterar vår absoluta favoritled Det rosa bandet* 8a-typ, som vi aldrig har sett eller har någon aning om vad det är för typ av led. Enter Fonky:

- Jag har hört rykten att den bara är 7b-7c.

Fantastiskt! Inget jävla kallpratande grattis eller så utan pang på väsentligheterna. Nu verkar det ju som att flera av dem som har gjort leden tycker att den är lätt för graden men det är ju upp till dem att ge sina förslag. Fonky sprider sig över hela världen.

Nu onsightas det och flashas det grader som de flesta bara kan drömma om att någon gång få redpointa. Malin H i Tarn och Geir på Örnberget. En försmak av den nya generationen. Det bara kryllar av småttingar som fått APCP i modersmjölken. Sanne har vi ju redan nämnt. Jocke ”U-sain” Berglunds progression i år kan knappast ha undgått någon och Matilda har också visat på fin utomhusform. Där bakom är det ett myller av talang och det är bara en tidsfråga innan någon annan kommer ut och pockar på vår uppmärksamhet.


*Aka Habbibi. Frågan är vilket namn som är värst ur Jannes perspektiv.

5 kommentarer:

Jonas Wiklund sa...

Hahahaha! Make it fonky... Jag har hört att den är typ 6a. Det verkar kul att klättra rep i Skåne. Kastades det inte rätt mycket skit när Sanne gjorde Gåsapågen också?

För övrigt: borde den inte heta Habibati? En led är väl feminium?

Linkan sa...

Jante antar många skepnader..

Men, ett kännetecken är att han/hon (det är av någon anledning oftast en han) ofta är snabb att kasta skit på folk som det går bra för.

Oftare om personen med framgång är ung.. (äh fan, när jag endå är i gång och generalliserar vilt så säger jag yngre än Jante själv)

Men, även Jante kan faktiskt vara generös ibland.

Då unnar Jante dig din framgång. Vilket iofs bara betyder att du skall vara tacksam för att Jante inte rackat ner på dig. Djävligt tacksam.

E sa...

Visst kastades det skit på Sanne när hon gjorde gåsapågen men då handlade det om att det var en led på en stängd klippa och det roliga i sammanhanget är att det inte kastades skit på Erik när han gjorde den ett par veckor innan,trots att jag skrev något liknande om båda på förstasidan på 8a, hur nu det kommer sig...

Bruno sa...

Jonas, jag lämnar språkvården till de som kan det dvs Jonas. Är du så bevandrad i arabiska alltså?


Jag tror att vi skrev några rader om Kvärk i maj förra årtet:

http://thebrunoshow.blogspot.com/2008/05/dagens-sista.html

Jonas Wiklund sa...

Jag är inte alls bevandrad i arabiska, jag är en olidlig besserwisser med tillgång till internet. Iofs har jag en kompis som är lektor i arabiska, så jag vet vad jag talar om :D.