onsdag 20 maj 2009

Poängångest

Det trillade in ett sms på Flammans mobil.

- Jag har hört att Mr Magister graderats ner till 7b+.

Efter flera månader sub-sahel, med allt vad amöbor, hemorragiska febrar och trematodinfektioner innebär, var detta det första livstecknet från ”Fonky” – ett ytterst vitalt sådant. Messet var späckat med information. Inte ens amöbornas värsta härjningar i tarmsystemet kunde ta död på Fonkys klätterlust. Han är inte rädd för att visa sin avundsjuka på de som faktiskt får komma ut men framförallt, det är en tydlig signal att det fortfarande är poängen som är allt. Ett sundhetstecken – inget hycklande ’Det är kul att klättra’. För det är det inte. Det är poäng, konkurrens och kallsvettig ångest som sveper sin stora sträva tunga över ditt plyte . Och nu sitter han där nere, någonstans i ökenet och frossar men inte i feberns förvindlingar utan av insikten att tåget har börjat rulla.Om vi spinner vidare på ryktesspridartråden så har vi fångat upp en del otroligt imponerande sends av damerna nere i Tarn. Två 7c+ os (eller var det 7c?) och en 8a+ (på fyra försök) av Libby och en 8a av den Sofia.

Edit: Fullständig berättelse finns på Motlukt och baktakt. Och visst, vivet precis hur Erik känner sig. Att fisa runt i olika träsk är väl det enda vi håller på med nuförtiden.

Vi passar även på att tacka för tipsen. Det skulle vara ett sant nöje att läsa hela artikeln. Vi har dock hört rykten om att citaten och faktarutorna skulle vara rena fabrikat. Det är pikant men vi väljer att lita på djungeltrumman.
* Det är en fördel om ni utövar samma sport. Då får ni tillbringa mer tid tillsammans samtidigt som ni gör något som båda tycker om.
* Däremot måste inte båda utöva sporten på samma sätt eller samma nivå, ni kan stötta varandra
och glädjas tillsammans ändå.
* Träningen ger endorfiner, som får dig att må bra. Det ger även näring åt förhållandet!
Skaffat banners på siten i ett led att skapa den där perverst snuskiga rikedomen som både Bruno och Kraufie eftersöker. Vi har ju trots allt galet bra stats. 15 unika besökare per dag är verkligen inte fy skam.

8 kommentarer:

sydde sa...

Låter som han överlevt första tiden med minsta möjliga marginal...

Kul att han är som vanligt - nästan lika missundsam som Steffo på Karbin igår:
Jag: "Fan Assar har ju kommit i sån grrryyym jävla form. Han slaktar problem som jag inte ens kan röra mig på"
Steffo: "Ja mitt enda hopp är att han skadar sig snart igen..."

Anonym sa...

Det är därför vi älskar dom!

sydde sa...

Nu ska det väl bli lite klirr i kassan. Såg förresten en Hummer-limmo häromdan. Skönt att äntligen se lite äkta vulgaritet även i jantelandet.

Anders sa...

Hehe, jag har sa jakla svart att acceptera att Bjorne skickar dom dar harda gamla klassikerna.

Ska ut och leta klattring i helgen, tankte bli #1 pa Etiopen rankingen.

tompa sa...

Tjena,
Ska på kick-off med jobbet i STHLM-området om typ 10 dagar, tydligen ska vi ut och grilla/topprepa vid nån klippa i Kvarnviken.
Om man vill smyga iväg från festligheterna en stund och få den dagliga boulderdosen, finns det några boulders i närheten av klippan?

Anonym sa...

Kvarnviken, är det det som ligger vid Orlången? /Jon

Anonym sa...

Nockeby, Nockeby2 och Ängbyplan. Vill du ha sällskap får du höra av dig. Hittas på hitta och eniro etc.

/Jon

tompa sa...

Sjysst, tackar!