onsdag 5 november 2008

Fashionistas by the blocks

Vad vore inte en blogg utan ett klassiskt modeinlägg? Visserligen har vi inte mycket att komma med nu när BlondinBella har återhämtat sig från hennes mycket omskrivna fulragg.


Vi tar en titt på utbudet nu när tempraturerna börjar sjunka till optimala friktionsgrader.


Foto : Magnus Linderholm


Skor är alltid något som vi uppdateras oss själva med, men hur ofta kollar vi på något som inte används av kända klättrare? Årets skor ska vara grova, varma och framförallt vattentäta. Det är rätt keff att undvika snöhögar och sankmark med ett par sneakers. Något som jag fick lära mig en hårda vägen vid resan till Peak, mars månad och där står jag i snön med ett par tygskor. Idiot!


Tretorn har funnits på marknaden ett tag och är bra på det där med gummi. Deras Sub Winter modell är inte helt beige och uppfyller samtliga krav till ett humant pris.
Vill man gå snäppet värre så finns klassika Sorels Caribou modell, som funkar lika bra i skogen som på en långpromenad i byn.


När det kommer till underställ så finns det alldeles för mycket utbud på marknaden för att vi egentligen ska ha något att säga till om.

Företag som ägnar sig åt arbetskläder erbjuder alltid billigare alternativ jämfört med nischade sporttillverkare, hurvida kvaliten är försvarbar är upp till användaren att bedömma.


Själv tillhör jag kategorin ”buy it once” konsument, och förlitar mig på att dyrare alternativ innebär längre livslängd. Än har jag inte blivit besviken på kioskens utbud.


Dottersiten har också breddat sitt kollektion, och erbjuder numera en smula till ett bra pris. Varför inte göra någon glad och köpa deras mössa i julklapp.


Redaktion ligger förhandling med en större ekologisk aktör i hopp om att ta fram en egen kollektion mössor. Vad sägs om en modell med texten Der Bruno Jugend?


Klassika M’s Down jacket från Patagonia är väl det ständiga alternativet vid craget. Recenssionerna säger sitt. Att den kommer i nya färger och utföranden gör det bara roligare för långtidsanvändarna som behöver en uppdatering när gaffatejpen inte längre funkar.


Alternativen är Fab 5’s ständiga regel. Lager på lager. Risken är dock att man sitter ensam i kollektivtraffiken då folk misstar en för någon uteliggare bara för att man tagit på sig hela garderoben.


Varma handskar är något jag verkligen behöver då jag har lågt blodtryck. Det dröjer år innan värmen kommer ut i fingertopparna. Lösningen kom när jag hittade ett par handskar hos Hestra, som var tilltänkta för seglare. Funkade lika bra för en klättare som agerade belay.


Tyvärr så har den modellen slutats tillverka. Men ett besök på deras nyöppnade butik på Norrlandsgatan 12 borde resulteras med lämpligt inköp då deras utbud är enormt.

Alternativt är förståss att ni tjatar på att er mor ska återuppta hennes virkningskonster och fixa något värmande, eller så försöker ni er på konsten själva. Säg efter mig; Luftmaskor

Å så till mitt favoritplagg. Jeans. Mycket har hänt sedan Levi Strauss började tillverka jeans 1853. Och svenskarna börjar visa världen att de har lika bra koll som alla andra aktörer. Acne har sagt sitt. Cheep Monday fick oss alla att gå ner ett par kilo bara för att kunna hitta en modell som man fick på.

Nu har ett par andra lirare börjat med sin egna kollektion som kommer att sätta fart på jeans Sverige igen. Indigofera Prima Jeans är väl kanske inte det mest optimalaste att ha på sig vid uteklättring. Men om man inte kan skicka hårda grader så kan man försöka se snygg ut när man sliter på 6:orna.

För dem av er som inte känner för att lägga en mindre förmögenhet på ett par nya paltor, så finns alltid alternativet att ni går igenom garderoben, och plockar upp de jeans som ni inte använt på 1 års tid. Vi har alla ett par såna liggandes i någon hög som skulle skickats till behövade i tredje världen om vi bara hunnit.

Fram med gaffatejpen vid eventuellt behov så att inte kylan slinker igenom hålen nere i grenen. ”If you can’t duck it – fuck it!”

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Brunoredaktionen. Jag är själv ingen bblogspot-användare men undrar om det inte finns en ruta eller liknande för "open in new window" som man kan klicka i när man lägger in en länk. Jag irriterar mig kopiöst på att bli förflyttad till en annan site och sen måsta backa för att komma tillbaka till det inlägg jag håller på att läsa.

Vänligen
Hängiven läsare

Anonym sa...

Högerklicka på länken och välj "Open in New Tab" så slipper du problemet.

Anonym sa...

Jo det gör jag efter att ha öppnat de första två länkarna och svurit, men det är inte inpräntat i mitt beteendeschema för nätsurfning varför jag faller i samma grop nästa gång jag läser ett inlägg. Det går alltså inte att göra? Nåväl jag får leva med det då.

....

Ali du vet att det finns folk som faktiskt får betalt för precis sånt här? Ideellt arbete är iofs lovvärt.

//Sydde

Climbersmedia 2008 sa...

Jag tyckte att det var rolig läsning, vi är ganska nojjiga, vi köper svindyra kläder och åker ut i skogen där ingen har satt sin fot. Idag hoppas jag att bonden som äger marken ska se mig och min nya dunjacka. Förra veckan köpte jag en mössa för 300kr, den har jag på mig när jag klättrar. Jovarrs, jag har Prana och Moon kläder och ingår i kattegorin nojjiga klättrare, eller ska jag säga trendiga klättrare? Ska bara tilläggas att jag använde min Prana t-shirt att slå bort mossa och sand på toppen av blocket här för några månader sedan. Man tar det man haver, heter det.

Anonym sa...

Ali, är det Magnum eller Blue Steel på första bilden?

/Bruno

AK sa...

Försökte mig på en Glenn; http://i57.photobucket.com/albums/g204/automatic_writing/VillagePeopleGuy.jpg

Jacob sa...

Men vad är det för hobbysurfare som skriver här?
När upptäckte ni internet, webbläsare och 5-knapps-möss?

Gör så här
1) köp en mus med klickbart scrollhjul
2) installera Firefox
3) klicka med mittenknappen(scrollhjulet) på de länkar ni vill öppna i nytt fönster

tack för mig!

Anonym sa...

http://img234.imageshack.us/img234/2595/1225465241001al7.png

Anonym sa...

Det måste vara Magnum. Ingen kan riva av Blue steel som Bruno himself.
/Stefan E

Anonym sa...

Vad menar du?

http://www.bergsklattring.nu/galleri/terradets0303/PICT0051.JPG

/B

Anonym sa...

Sendit hade en liten bit om det här med byxor för ett tag sedan:

http://sendit-jimbob.blogspot.com/2008/06/la-moda.html

Fredrik sa...

Håll in shifttangenten

Anonym sa...

Tack Fredrik! Äntligen ett användbart tips. Så mycket bättre än "köp nya grejer och installera andra program så ska du se att det löser sig".

/Hobbysurfaren

Anonym sa...

Tretorn Subwinter rekommenderas. Lågt skaft gör att de enkelt tas på och av inför/efter varje press. Fodret gör att du bekymmerslöst kan vara barfota i dem, för vem är så nördig att han tar på sig strumpor mellan varje press... Och så är den ju faktiskt vattentät vilket är ett måste om man vistas söder om Dalarna på vintrarna.
K-Ö-P

Anonym sa...

Bortsett från att det snart kommer stinka klättersko om stövlarna så verkar det vara en bra idé...

Slothrop sa...

Träskor!