måndag 10 november 2008

En helg i byn

Trots det dåliga vädret så har det varit en händelserik helg i byn. Rätt kul vad folk lyckas åstakomma med hjälp från vänner och ordentlig planering.

Vi börjar med Boulder Bash som hölls återigen på Verket. Tyvärr så kunde ingen från TBS närvara. Men det vi lyckats få höra av Bosma så var det; “Den bästa tävlingen hittills”.

Ett mycket bra format på en tävling som lockar fram klättrare av alla kaliber. Släng in ett band och bjud in deras groupies så blir det riktigt socialt och trevligt för alla närvarande.

Herrarnas finalresultat bjöd inte på några större överraskningar. Dock så noterades det att Christoffer Aspberg är tillbaka på scenen men en snabb återhämtning av styrkan. Nästa gång står han förmodligen på pallen.

På damsidan så stod the usual suspects på pallen, med ett undantag för andraplaceringen, där vi ser Jenny Kjellberg som nyligen flyttat till Stockholm. Kanske det blir lite roligare odds på tävlingarna framöver. Frågan är dock vart alla andra tjejer tagit vägen. Det finns en hel hord med starka tjejer i stan.

Här har ni finalresultaten;

Serkan Erkan
Per Holm
Ry Morrison

Matilda Söderlund
Jenny Kjellberg
Kerstin Johansson

Vi tar oss en simtur från Sickla över till Skeppsholmen där det på lördagen blev premiär för något som Stockholm saknat. Crimper klätterfilmfestival blev en värmande tillställning i det kalla höstregnet. Jacob Stetina har tillsammans med Maria Stenström lyckats att ge oss något som vi vill se mer av.

Betafilmer i all ära. Men vi vill se filmer med glädje, ilska, blinda vänner, trötta spotters, rödvinsberusade etikdebattörer, etc. Och det fick vi. Många spontanapplåder och skratt borde vara ett bra bevis för deltagnarna att fortsätta med det som de har talang för.

Efter filmvisning så ställdes den enkla frågan till ett flertal kända kameraägare; “Varför lämnade inte du in en film?”
- Visste inte att det skulle vara opretansiöst!?

Ribban lades på en utmärkt nivå för en första gång. Hoppas innerligt att den inte går upp. Det behövs verkligen inte. Banff Mountain Film festival finns redan sedan en bra tid tillbaka. Och så länge Svenne Banan inte vill visa material från sin Chamonix resa anno 1986 på en diabildsprojektor så funkar det mesta.

Hur gick det för alla? Shawn Boye fick pris för sitt smygfilmade av en rödvinspipplande Dylan som snackar på om den naturliga utvecklingen i Focksta. Och redaktionens kreativa bollplank Pierre kammade hem två priser för sin stum slash halvanimerade film. Vi hoppas på att få dela med oss av den innan veckan är slut.

Vad kommer att hända nu då?
Utbudet på videobloggarna har inte direkt ökat lavinartat som den vanliga klätterblogsvären. Vi saknar fortfarande Lowdown som motiverade oss till att besöka Västervik med onejd minst en gång per år.

Att Walker producerar välgjorda kortfilmer vet vi redan. Men vart finns alla andra?

Sverigeföraren har redan lyckats bevisa att de ligger på framkanten av den tekniska utvecklingen ägnad åt klättrare. Deras lista med bloggar som aggregeras ökar ständigt. När blir det dags för ett videoarkiv?

Kjugemaffian har redan hittat till Youtube och lagt upp ett bra urval på betafilmer, men det är det inte alla som kanske vet.

Forumtrådar har fylls på i tider med önskvärda länkar. Vem blir först med att plocka upp stafettpinnen och sprinta mot mål?

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Att Walker producerar välgjorda kortfilmer vet vi redan. Men vart finns alla andra?"

http://www.bloxc.com/forum/viewtopic.php?t=1862

Jacob sa...

Yo!

Pierres vinnarfilm ligger nu ute på Crimper.
Vi kommer lägga till de andra filmerna så småningom so check back often!

http://www.crimper.se/

jacob

Anonym sa...

"Faktum är att John har en hel del filmer skräpandes på sin mac som har ett stort underhållningsvärde. Vissa kanske inte når ute till den breda allmänheten och tur är väl det."

=D

/Robo