fredag 14 september 2007

Bakåtsträvare

Vi sätter ett par gamla Anasazi Lace-ups på att det är SKF eller fundamentalisterna i BKK som ligger bakom detta.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det var fan i mig den dummaste kommentaren jag läst på denna i övrigt bra och roliga blogg. Varför i h-vete skulle SKF få naturvårdsverket att skriva något som riskerar sätta käppar i hjulet för all form av klättring?

/Kalle B

Bruno sa...

Tuta!

Vi har länge haft fingret i luften och sanna våra ord om vi inte har kännt av ett visst bultmotstånd från förbundets sida.

Den senaste tiden har det varit mycket tal om "nationell bultpolicy". Uppenbarligen i försök att motverka sportklättringen. Vi skulle inte bli förvånade om denna fråga väcktes hos Naturvårdsverket genom kontakt från någon aktiv inom SKF eller BKK. Därmed vill vi inte säga att det dirket är SKF som ligger bakom vilket inlägget helt uppenbart kan tolkas som.

Anonym sa...

Bultmotstånd kanske är riktigt, men att därmed tro att de skulle "inspirera" Naturvårdsverket till att skriva något så dumt (där man ju också talar om att rensa växtlighet m.m. vilket ju hotar ALL typ av nytursverksamhet) är en slutsats som känns väldigt tveksam. Jag tror Naturvårdsverket har kommit på detta på helt egen hand, vilket i sig är j-vligt tragiskt eftersom det sannolikt innebär att de inte talat med klättrare överhuvud taget.

/K.

Bruno sa...

Vi tror inte att Naturvårdsverket är så kompetenta att den frågan väcks från NADA. Bevisar du att vi har fel blir du en lycklig ägare till ett par lika kompetenta Anasazia...

Anonym sa...

Och dumheten har som sagt inga gränser för rabiata bultmtståndare.

Anonym sa...

Jag inser att på den här sidan är det nog att svära i kyrkan, men precis som det finns rabiata bultmotståndare finns det rabiata bultförespråkare. Jag tror inte dumheten är mindre hos dem.

Naturvårdsverkets kompetens har ag ingen koll på, men om de nu inte kommit på detta själva är det väl lika tänkbart att de blivit tipsade av någon rabiat markägare (fan det finns många kategorier rabiata)?

/K

Jonas Wiklund sa...

Det är hursomhelst uppenbart att naturvårdsverket har för mycket pengar.

För övrigt bör ni undfägnas följande kommentar från Per L, som just hittat ett nytt boulderområde med 50-60 block i obygden:
"Den som kontaktar någon myndighet eller markägare får i så fall själv tillverka 70st block i pape mache som vi andra får leka på."

Anonym sa...

Alla länsstyrelsetjänstemän och markägare är onda, feta och lata människor som samarbetar med antibultförbundet till förtret för oss oskyldiga pionjärer som alltid har rätt att göra vad vi vill.

Anonym sa...

Hade inte miljöpartiet en riksdagsmotion för några år sedan som var i typ med detta??
Och i så fall är det en konspiration mellan SKF & mp.
Det är dags att kalla in Arkiv X eller något. Dom är ute efter oss...