torsdag 16 augusti 2007

Tomi's roof

Klassisk SS med Ali på Tomi's roof vid Djupviken.
Godkänt eller icke?

Svar ja, den toppades hela vägen, som dock inte syns på filmen.

10 kommentarer:

Uteslutningsgnällar'n sa...

Fast ett litet paddskrap tycker jag mig höra ändå... =)

Gött mos Ali!

Bali sa...

men det är ju det som är frågan. är det godkänt eller ej, iom paddskrapet?

The Donk sa...

klart godkänt. Det är ju värsta kallebananjuggen man svingar loss på. Om man är 200 cm som Manali finns det liksom ingenstans att ta vägen.

Harald sa...

Jag känner folk som har hoppat av slutjugget på 8A-problem efter mindre fotskrap än så ;-)

Även om man inte tycker att man får någon hjälp så är det omöjligt att säga var gränsen går eller vem som skall avgöra. Om det hade varit sista presset på en 8A sista dagen på resan så är risken att man kanske "godkänner" betydligt mer skrap än så. Det är i ett pressat läge i princip omöjligt att avgöra om man fick någon hjälp eller inte och behöver man ställa frågan så föreligger uppenbarligen tveksamhet. För att citera Stephan Denys(?) i gamla Fontanföraren gällande tveksam bestigaretik på L'Aerodynamite: "but in their harts they know". :-)

Så tycker jag men den gode Nicole tyckte uppenbarligen annorlunda då han hävde pendeln på Dominator(?) genom att sparka sin flickvän i huvudet :-)

Om man inte fick någon hjälp av fotskrapet eller touchen från spottern så är det ju bara att göra om det utan kontakt. Själv har jag fortfarande inte klarat Lithium LS...

Snyggt klättrat var det i alla fall! Alltid kul med inspirerande betafilmer!

Och tack för en utmärkt blogg!!!
Mvh Harald

Anonym sa...

Ali du e safe i min bok! Jag löste det på ett helt annat sätt, med massa skit matchar, tipptoing och hälkrokar, men slapp å andra sidan lägga ut mig på webben för å häva pendel.

Ps Härligt å se att du fick och kunde tyda mitt sms :-) Ds

Pierre

Anonym sa...

I skåne skulle du blivit spöstraffad. I resten av sverige är det lugnt, vi klättrar för att ha kul och skiter i regler.

Harald sa...

:-)
Välkommen till Skåne!

Anonym sa...

Lite kul är det ju att helt omotiverat dissa fullt godkända bestigningar (i synnerhet om de inbegriper helt oskyldiga små mattouchar).

Skåningarna har helt klart en poäng. Det blir så mycket enklare om man ställer upp konsekventa regler som man sedan följer.

Anonym sa...

Baba, I havn't seen the film yet but I'z giving you the red card braava :) SS is old school and not so cool, keep them long dangle legs and such tucked the fuck up :P

puss o kram

CRZ

H. Bloom sa...

But in his heart he knows...