onsdag 15 augusti 2007

Margreteberg

Margreteberg har varit ett av de populäraste bergen under det senaste året. Ett par lättillgängliga hårda leder på fin granitkvalitet är orsaken. Djungel-Jim tillhör de finare 8a-lederna i Stan och Det mörka hotet är inte heller så dum. Den nya Närmare 50 än 40 är bjuder på ganska fin boulderliknande klättring. För att maximera klätterupplevelsen på denna tur kan nog ett gammalt hederligt topprep rekommenderas eftersom repet verkligen är i vägen hela tiden. Generellt kan man säga att det enbart är de hårda lederna som är värda att göra på Margreteberg. De lite lättare är tämligen mediokra och kan vara något obehagliga att leda.

Trots Margretebergs storlek lyckades sammanlagt tretton personer samsas om ca 100 kvadrat klippa under tisdags kvällen. Olof hade en sådan där frustrerande kväll när inget fungerade riktigt. Föll efter cruxen på varenda led han gick på förutom när han fick infallet att efter mörkrets inbrott pröva Djungel-Jim. Kul för alla inblandade utom möjligtvis Olof själv. Det hela slutade naturligtvis med klassisk A0 i QD-stegar och en lång harang runda ord. Karbin-Henrik och Staffan K gjorde Coleman och Sydde gjorde en efterlängtad bestigning av Det mörka hotet. Nu börjar han på allvar etablera sig i 7c+ -träsket. Niklas E och Flamman såg mycket bra ut på Djungel-Jim. Den förra var uppe och putsade på slutjuggen.

Samtidigt i en annan del av skogen gjorde Massih Slap that fat bitch på tredje presset. Ali och Briz blev dessutom ordentligt jamförnedrade då Erik tryckte in näven och gjorde en enarmare i greppet som de själva inte kunde hålla. Lyckligtvis har båda tillräckligt med reach för att skippa hela jammandet. Rykten om Brizzan, 8a och teletubbies hoppas vi inom kort kunna besanna med styrkande foto.

Inga kommentarer: