fredag 16 mars 2007

;-)

Orsaken till titeln "Att återvända" föll egentligen bort i det ursprungliga inlägget. Det var en högst personlig reflektion som jag inte kände hade sin plats ännu. Vardagsfilosofi är ganska klyschigt och det vill vi ju undvika i möjligaste mån.
;-)

Dagen började annars med att en bomb briserade i den lilla klättervärlden. Variationer på temat Footlocker har nu blivit ännu mer komplexa och brokiga. The long awaited true real assis har nu realiserats av Wulfen. Problemet består av ytterligare ett move in i real assis som i sin tur är en riktig sittstart till sittstarten. Wulfen rullade bort 4-5 större bumlingar och var lika modig som ödmjuk när han konstaterade att den kanske höll 7b nu, kanske... Det börjar osa Dynamische Doppelpack om det hela. DD har 7 varianter, alla lika fina. Herr Påhlman fick i alla fall till hälkroken och tog sig upp för the real assis. Crell lär ha gjort detsamma. *LOL*

The Dude har haft vänligheten att länka till http://www.momentumvm.com/ på bloxc. Sidan visar några söta små amerikanska kids i rufsiga frisyrer som tar i alldeles för mycket på alldeles för små grepp. Ett utomordentligt bedårande initiativ: pojkarna är gulliga, problemen är hårda och bilderna rör på sig. Vi gläds också åt att det finns boulderområden i världen som också erbjuder slopiga grepp. Linjerna och moven är det inget fel på men det är verkligen skitgrepp. Titta på The Swarm, Get Sick eller filmen från Hueco. huuuh. ;-)

Igår kväll passade jag på att ta en titt på Stick it. Engelsmän ser verkligen lustiga ut, som en hel bunt med tecknade karikatyrer (öbor). De är inte lika söta och väldoftande som jänkarna. Och, det var Engelsmän och inte mäninnor. Klättring är en mansdominerad sport ;-). Tyvärr. Jag räknade till tre tjejer, en som misslyckades på en 7c+ och två som klättrade lätt. Momentumvm var också en bedrövlig produktion i detta hänseende. Det vanligaste konceptet är att det går minst 6 killar per tjej. Är det verkligen så svårt att hitta starka tjejer?


Crimp.se bjuder på dagens boulderredskap. Nödvändigt för att göra problem som Magic Bus, Ether och Handledaren. ;-)

*fniss*



3 kommentarer:

jwi sa...

Jag gillade titeln "Att återvända". Som ung man, en gång för mycket länge sedan, förläste jag mig på erik lindegrens söndersprångda sonetter i "mannen utan väg", och alltsedan dess har jag gillat titlar och rader som startar med "att".

att skjuta en fiende och rulla en cigarett
att flamma till som en fyr i storm
u.z.w…

Till ämnet: Hon den där Lucy har väl gjort Ben's Roof sedan dess, och på så sätt har väl sekvensen existensberättingande. Men vad det där inslaget med 5b-bouldering har att göra i "Stick It" går rakt inte förstå. Resten av filmen fokuserar ju på hård bouldering. Är klippet där bara för att visa på att det inte just finns några starka brudar i UK? Det är i alla fall intrycket man får.

(Såvitt jag vet är det två brittiska damer som gått 7c+. I Sverige har jag ingen koll, men det är väl typ tre tjejer som gjort 7C och ingen som gjort 7C+ än?

Späga grader! späga grader!)

Anonym sa...

Filmen (Volver) är ju också mycket bra. Även en av de bästa svenska filmer som gjorts har en underbar titel. Tänker såklart på "Att angöra en brygga"

Anonym sa...

Det beror naturligtvis på sammanhang. I lyriken har infinitivmärket en otrolig sprängkraft medan det har en annan klang i byråkratiska sammanhang. Bra exempel hittas i FN-resolutioner.
/J