torsdag 19 november 2009

Sovel

Ibland när man inte har bättre för sig sitter man och försöker sålla ut böset på webben. Då och då stöter man på något som kanske skulle kunna vara något. Oftast är det bara skrabb som rullar förbi på skärmen. Men ibland så hittar man något sovel av allra yppersta kvalitet:

Vad jag vet så brukar gävleborna flitiga ute i skogarna. Vad vi vet så har dock aldrig stött på det här fantasieggande blocket i deras arkiv. Hur vi än söker oss igenom Eskön, Eskörönningen eller Hillevik hittar vi det inte. Vad beror det på? Ronny eller någon annan, upplys oss!


PS. Den är låst.

PS2. När vi ändå är igång:


Nära till Kjuge. Säkert något accesstjafs som ligger i vägen för den där semmelkanten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inte lika snygg men är man i närheten:
http://www.flickr.com/photos/david_thyberg/3153350409/

Anonym sa...

60*47'14.01"N 17*17'47.29E St Olofs Sten, eskörönningen.

Bruno sa...

Det var ingen gissningstävling. GPS:eriet kan väl hålla sig kvar på Utsidan? Tack. Frågan är om det är klättrat på stenen sen tidigare. Jag har gått igenom infon som finns för Eskön, Eskörönningen och Hillevik i Bimbo och Sverigeföraren utan att träff.

Sydde sa...

Mmmm sovel!

Ronny sa...

Lite sent svar men ändå,
jodå har varit där och spanat några gånger, man tar sig bäst dit när isen ligger. Vet inte när bilden är tagen men så lite vatten som på bilderna har jag aldrig sett. Den enda fina sidan den har är mot vattnet, dock kräver den både rep och gummistövlar.

Anonym sa...

Du hittar st olof stenen på Eskö natur stig. För att hitta stigen så kör över bron till ön, följ vänster kurvan sväng direkt in till höger där finns det en parkerings plats.Du ser vart du skall gå då det är en stor portal skylt "natur stig" Följ stigen och efter ett tag sitter det en skylt fast kilad i ett trä räcke på höger sida. Gå in vänster på en smal stig ( du avviker från natur stigen) följ den tills du kommer tills du en grill plats titta ut över vattnet så ser du stenen. Det finns även en skylt som berättar om stenen vid denna plats. Mvh Jennie En Eskö bo