torsdag 19 november 2009

One squat to many

Sakta åker släden in i något som liknar en enorm munk. Innan 10 minuter av oväsen börjar så hinner jag tänka; hur hamnade jag här? Svaret kände jag givetvis redan till, även om jag inte vågade erkänna det för mig själv.

Att ett år med Crossfit skulle leda till att mina högbollknän tog ännu mer stryk var inte riktigt något som jag hade räknat med. För att citera ett ex; ”Att plussa ett och ett verkar inte vara din grej?”
- Well, matematik har aldrig varit min grej. Ehhh... vi hörs.

Att befinna sig under en MRT är jobbigt. Erkännadet av att ligga där tär på ens själ någonstans. Är man så pass trasig att man behöver ordentlig medicinsk vård? Ingen sticka i stortån direkt.

Redan i Sydafrika så började problemet uppenbara sig. Man ska inte få ont när man promenerar nedåt. Listan med klättringsmöjligheter har minskat sedan dessa. Högbollar försvann snabbt från listan. Creaking Heights vid Roadside blev min sista. Högbollar blir sällan finare än så.

Att vakna dagen efter ett lätt bouldersession och ha känslan av att något trycker i knäna är inte skönt. Det suger som en industridammsugare med V8 motor. När man lyckats konstatera att det inte ens funkar att toprepsklättra så är det bara att kasta in handduken.


Blir att återuppta en gammal sport som knäna inte gnäller över hädanefter.

Tack för den här tiden allesammans.

7 kommentarer:

Carlos sa...

Nej! Det var verkligen tråkigt att höra. Hoppas att det är något som går att bli kvitt från. I så fall kan detta kanske(http://www.miroforlag.se/vara_bocker_maq.asp) vara av hjälp.

Anonym sa...

Lämna högbollarna,
börja med grytklättring !
Eller börja med alpinism (skrivbordsalpinism alltså)
/ Martin

Thomas sa...

Kanske en klen tröst men du är inte ensam. Har kämpat med precis de symptom du beskriver i snart två år. Jag har dock inte orkat släpa mig själv till en läkare än men det är mer än dags.

Vad visade magnetröntgen?

Är det förresten vanligt att klättrare drabbas av knäproblem?

E9 Climbing sa...

MRI...

Ajjj

Du det dar med att ha svart att ga ner ska du vara forsiktig med alt gora som jag och skaffa eb solid forsakring. Som Alpinist kanner jag nastan att livet ar over pga just detta. Javligt fa turer dar man kan fira ner.

50 procent av lakarna sager operation och 50 inte. Vanta i det langsta med att operera dig. Testa allt annat forst inkl lidandet.

Anonym sa...

Ali, you're one of the most motivated guys i know out there. don't let a double op bring you down, catch you soon!

/C

David sa...

För att upplysa oss klättrare så att inte läkarna fnyser åt oss, så heter det inte "magnetröntgen".

Det har INGET med röntgen att göra. MRI (Magnetic Resonance Imaging) eller MRT på svenska heter det ;)
Oftast ger det inte mycket, men man ska inte underskatta att veta och få det på bild. Det är ingen tävling, men jag har gjort tre och man ska inte överdramatisera.

3x100 i riktningen det gör ont, men undvik smärta is the shit!. Det mesta handlar om att öka cirkulationen och låta kroppen göra jobbet.

Du är snart tillbaka!

Anonym sa...

Eller också bara gå runt och vädra slangen, bara du kan skicka in en dylik bild. Hal