måndag 9 november 2009

Garanti

Ni vet hur det är med garantier. De gäller aldrig för just det fel som din pryl har drabbats av. Sak samma med försäkringar. Få bilen stulen och strippad under en resa till Font och bli utan ersättning på grund av påstått försäkringsbedrägeri. Garantier är inte heller något att luta emot när det kommer till Sendandet, eller hur Tompa? De faller ut i 40 procent av fallen. Resten då? Frustration och åter frustration. Ställ er i kön till varuutlämningen och smaka på garanti. Hur gick det i väst då? Garanti? Glömma det? Förargelseväckande beteende dåligt betaminne med osedligt trädskakande nedanför BRB som följd. Sånt händer. För ett par år sedan var betaminnet exceptionellt.

Idag är det puts väck. Några höjdpunkter från förr ligger dock kvar. Vem kan glömma de fräcka sekvenserna på Gillette eller Stöldförsök i Uppsala? En långvarig nyförälskelse som övergått i ett moget och ömsesidigt förhållande. Så värst ömsesidigt kanske det inte är egentligen, för vad stenen anbelangar så skiter den i vilket vad jag tar mig för. Men är du rubbad så funkar även ett ensidigt ömsesidigt förhållande alldeles prima. Rubbade individer finns det väl ganska gott om inom klättringen. Någon dag när vi inte känner att vi längre värderar vänskapliga relationer ska vi göra en fullständig och detaljerad lista över alla dårar som gömmer sig bakom några av de mest kända namnen.
Den 8e november kl 01.26 fick jag följande meddelande från Per Norgren:

”SUPERETTAN HÄR KOMMER DJURGÅRN, CHAMPIONS LEAGUE HÄR KOMMER GNAGET!!!”

1. Då Bruno är uppväxt i Uppsala har det aldrig riktigt funnits några preferenser för ett allsvenskt lag.

2. Då Bruno är uppväxt i Uppsala, som ligger i närheten av Stockholm, har det ändå funnits en del typer som hållit på det ena, andra eller tredje laget därifrån. En av dessa typer, en jävligt stor och otrevlig fjärdeklassare, kunde sätta sig på mitt ansikte och inte gå därifrån förrän man kvidit ”AIK är bäst!”. Naturligtvis har jag önskat AIK åt helvete sedan dess. Och där har vi troligtvis också min enda åsikt om allsvensk fotboll. Var gick det snett Per? Du var ju en trevlig prick.

3. Varför fick jag ens det meddelandet? Fyllemessat hela telefonboken? Grattis!

---

Vi avrundar ännu mer off topic. Följande press fick jag av Lantbrunkets affärstidning:

Samarbete ska lyfta Lely och Mengele

Nu blir Lely mer komplett vad gäller vallmaskiner.
Tyska Mengele har ensilagevagnar, bogserade exakthackar, vagnar och gödselspridare på programmet.

I kombination med nederländska Lelys produkter, såsom slåtterkrossar, vändare, strängare och pressar, får de båda bolagen tillsammans ett komplett maskinprogram som enligt planen ska göra dem intressantare på marknaden.


Mengele? Hur kan ett tyskt företag i efterkrigstidens Europa heta Mengele? Mengele slåtterkross, najs!

12 kommentarer:

AK sa...

Som jag sa till de överförfriskade gårdarna som gormade på repeat i lördags. "TYST, ni är på Söder nu!"

Bruno sa...

Var det inte gnagare i lördags och gårdare igår?

AK sa...

Hela helgen har varit en enda lång dimma. Tidsuppfattningen är inte den bästa just nu.

sydde sa...

...och dessutom exakthackar! Men det är ju rätt logiskt egentligen. Det var säkert Mengeles egna uppfinningar som man hittade andra användingsområden för efter kriget.

Anonym sa...

Försäkringbolag är till sitt uppdrag ekonomiska terrorister skapade att förstöra privatekonomi./hal

Anonym sa...

hahahha Nonsens jidder i Tarentino-klass! Var det tråkigt i din del av landskapet idag?
/H

b r u n o sa...

ja, nej och både och. Det har varit ganska fullt upp ett tag med arbete men idag lyckades jag samla ihop tillräcklig fokus för att skriva några rader.

Björn sa...

Det intressanta i sammanhanget är att det med stor sannolikhet är just DEN familjen Mengele. På sant!

Anonym sa...

Jag kan även upplysa Bruno om att betaminnet inte blir bättre med år, barn och hus. I höstas hade jag även betaluckor(läs stort svart betahål) på Stöldförsök. Det är nästan så man skäms!
/Lillputte

T sa...

En kompis bommade att ticka vid Garantilöfte, låt säga att det var för ett par två år sedan. Utöver det har jag inte upplevt det personligen i nypvärlden.
Men kanske för att vi är för fega, Garanterar för sällan och bara när sendet är 110% säkert?

Mobiltelefoner däremot, där Garanteras det hela tiden men nog f*n är det fukt i skiten i stället för tillverkningsfel när Garantin väl ska nyttjas.

Anonym sa...

Aha så då håller du på Sirius i Div. 1 Norra då??

Christer

Anonym sa...

varfor inte:)