onsdag 11 november 2009

Beklämmande

Vi har varit lite slappa med utomhusklättringen den sista tiden. Lätt att skylla på arbete, väder och vind men egentligen är det karaktären som brister och att inomhusklättring är förbaskat kul. Vi får också tillfälle att studera våra medmänniskor. Assar kom i karaktäristisk assarstil utångandes från omklädningsrummen.

”Han där borta i grå tisha pissade med dörren öppen. Och sen, när han gick, tvättade han inte händerna.”

Killen såg typiskt norrländsk ut* - maskintrimmat hår och ordentlig benstomme – och var just på väg upp för ett rött problem på 20-graders väggen. Härligt! Vi vet inte hur många grepp på Karbin som blivit sekundärollade och för att vara på den säkra sidan kan man ju undvika allt som är lättare än hårt svart. Ärligt talat så har det väl kanske hänt högst eventuellt någon gång möjligen att vi slagit en sjua ute i naturen och sen kanhända inte tvättat händerna efteråt. Nä, vid närmare eftertanke har det inte hänt. Men teoretiskt sätt skulle det kunna hända. I vilket fall så är det kanske inte så värst mysigt för våra medklättrare. Förövrigt kan vi tillägga att Karbin som boulderdestination på sistone har blivit ännu lite bättre. Steklund excellerar just nu i sin konsthantverksmässiga problemkreation. Steffo, håll hårt i honom!

Ett annat intressant fenomen kan man studera på KV. Och vi håller oss kvar vid den manliga lemmen. Har ni varit på KV:s gym är ni nog med på vad vi menar. Dörren till herrarnas omklädningsrum går inte att stänga. Hur mycket man än försöker så står den ändå öppen när någon passerar i korridoren. Inte alla odelat positiva över att bjudas på färskt tingeltangel av varierande kvalla.


*Omdömet om hans härkomst kan också bero på att han senare frågade mig någonting och avslöjade sin härkomst.

----

Nej Chrille, Jag håller inte på Sirius. Det var aldrig aktuellt. På den tiden när sådana intressen borde ha formats spelade de omväxlande i Div. III Norra Svealand och Div. IV Uppland/Gotland. Så jag gissar att Sirius i Div 1 norra inte känns lika jobbigt för mig som Bajens aktuella serie gör för dig.

----

Nytt pass i kväll. Då kommer vi även passa på att byta några ord med stockholmstonåringen Joakim om vad som gått snett sedan JSM.

---

Fransk form. Våra ögon blöder.

7 kommentarer:

Johan sa...

Ett annat jävligt oskönt beteende är när någon skall lifestyla lite efter två och en halv timmes klättring, drar av sig skorna och trycker sina övergratinerade 42:or mot varenda grepp de kan hitta.

/Vän av ordning

Azzaro sa...

Ja fy fan! De e äckligt. Oftast får man en ganska oförstående om inte sur blick efter ett påpekande av en sån sak.

Jon sa...

Eller hur! Och inte sällan är det par hyrskor som just suttit på de fötterna.

mike sa...

Kul att ni tar upp steklund, han är verkligen i grym form nu, och inte bara klättermässigt.

jag kan bara hoppas att hans killing spree inte fortsätter för då har jag ingen som helst chans i boulderbyggrallyt...

förövrigt så närmar sig den omtalade gräddhyllan med stormsteg.

Phatkat sa...

Igår på KV var det stora blodblaffor på uppvärmningsväggen som tom jag blev lite äcklad av att se. Någon hade alltså börjat blöda kraftigt, fortsatt ett tag, inte torkat upp efter sig och gått därifrån. Rätt vidrisch.

Anonym sa...

Hep C here we go!

Anonym sa...

Äsch! Lite urin på greppen har väl ingen dött av? Se det som bra bakterieträning för eventuella klätterresor till solen i vinter istället.