måndag 9 mars 2009

Snö, slask och små små hundar

Medan norrlandsgänget smetade loss på blöta block runt Linköping passade vi på att njuta av nästintill optimala förhållanden i Focksta under lördagen. Untermensch! fick ge upp både en och två gånger. Smittad av Walkers filosofi att alltid försöka sätta upp ett nytt problem fånade jag först omkring på en hudkrävande meningslös travers på jaktblocket innan jag insåg att det fanns betydligt intressantare saker borta vid Untermensch!. Untermensch! börjar med ett långt move åt vänster ungefär en halvmeter ovanför backen. Om man istället börjar i det grepp som man går till så får man ett helt annat problem hur lustigt det än låter. Ett problem som inte kräver att man är lång som en stång dessutom eller åtminstone över 175 cm - en Untermensch für kleinermensch så att säga.

Sydde gladdes åt att ha skickat båda:


"Kändes som 6c", sa han om Untermensch für kleinermensch men la snabbt till att det var ett mycket hårdare flytt. Jag vet inte om Jenny riktigt höll med om Syddes kaxiga gradförslag.Till slut tror jag nog att Untermensch! ansågs ligga på 7b+ och Untermensch für kleiner mensch fick stå som 7b. Ni kan ju spana in hans scorecard.

Crona vill ha men får inte.


Vi avrundade dan med en vända till Campusblocket och ett bra försök på Fingertoppskänsla assis aka Masochisten. Sydde som såg stark ut för dagen och drattade raskt ner på sin stuss utan att ha ståstarten riktigt indajlad. Men inga poäng denna gång, nästa gång sitter den nog för oss båda.

Apropå FA-feber har Syddes elimination ställt till med en intressant situation. Sydde upptäckte i höstas en ganska snygg men ändå krystad eliminationsvariant till Jennys Vildjäst att värma upp på. Ganska snabbt blev det lite väl hetsig för min smak, vilket också var lite förvånande med tanke på problemets karaktär, och jag drog mig därför ur för att låta ungtupparna göra upp om FAn. Steklund var den som fick den tvivelaktiga äran att komma upp först. I samma ögonblick insåg han att han för evigt kommer stigmatiseras av detta problem varvid han raskt namngav det till Syddes elimination. Vem är nu skyldig till detta? Vem ska vi glatt häckla egentligen varje gång vi besöker blocket? Självklart är det båda två - delad skadeglädje är dubbel skadeglädje. Anstiftan till grov elimination bör ha samma straffvärde som grov elimination.

Nu tycker ni säkert att jag kastar sten i glashus men själva brottet existerar inte om det inte finns någon skam i kroppen. Skamrekvisitet måste vara uppfyllt som jag gissar att en jurist skulle säga. Man skulle kunna argumentera för att Untermensch für kleiner mensch är en dubbel elimination (även om jag är tveksam till om det egentligen är det) men jag skäms inte för det. I fallet med Syddes elimination skäms båda helt uppenbart som två hundar som ertappats med att skita på familjens finmatta.

12 kommentarer:

Johan sa...

Det ultimata sättet att smutskasta? Leta upp krystade problem och döpa dem efter andra.

Anonym sa...

'anstiftan till grov elimination' - underbart! Roligaste inlägget jag läst på länge, fortsätt så!

/Stefan

Sydde sa...

Jag har bara tillhandahållit möjligheten till att klättra elimineringen - inte på något sätt uppmanat till den. Att jag skulle dömas till anstiftan är ju lika dumt som att döma någon som tex tillhandahåller möjligheten till olaglig fildelning. Ja ni hör ju själva hur orimligt det låter.

Anonym sa...

Ju mer du slingrar dig desto värre blir det. Ungefär som för fisken i nätet så att säga.

Det märkliga är att avarten Mantra verkligen sväljs med hull och hår av etablissemanget.

/JS

Anonym sa...

Här skäms det inte så mycket, men man kan undra varför Bruno så kraftfullt försöker få oss andra att skämmas över något litet snedsteg. Kan det vara så att mannen som gett oss klassiker såsom Konrad samt mästerverket Med ena foten i pölen insett att anfall är bästa försvar...?
/StefanE

Anonym sa...

Word! Skäms inte heller ett endaste litet dugg. Vill passa på att stolt tipsa alla läsare om Fockstaklassikern Route du Sydd.

/sydd

Anonym sa...

Konrad och Med ena foten i pölen är ju klass. Ut och repetera.

Men Sydde, har du dåligt minne? Låt mig påminna:

"Jag är kränkt! och tänker dra både Smeklund och Klätterbilder inför skranket - kom ihåg att jag är rättså well conected..."
/JS

Anonym sa...

och du också Stefan:
"Underbart att se att du anammat det korrekta namnet på problemet, oavsett hur ivrigt Hr Sydstrand försöker slå ifrån sig. Rätt ska vara rätt. /Stefan"

Jag har aldrig försökt slå en elimination ifrån mig. Jag, till skillnad från er, bejakar mina eliminationer.
/JS

Anonym sa...

Den heter ju Syddes elimination eftersom jag kallade den det...
/S

Slothrop sa...

Ja, det var ju dumt att åka 65 mil till regn i Kjuge när det var fint hemma. Lite bränneri räddade i alla fall lördagen.
Om "hudkrävande meningslös travers på jaktblocket" börjar vid hörnet till höger om O'boy och slutar i densammas utsteg så har jag gjort den. Inte helt oskojig men väldigt igenmossad.

Anonym sa...

Nu kommer jag inte i håg vad problemen heter men jag tror inte att det är detsamma. Den här var tänkt att börja till höger på facet och traversera lågt in i Lust och därefter sluta i denna.

Ganska intressanta sekvenser med det var ett move jag inte riktigt fick till./JS

Slothrop sa...

Inte samma. Min var en kanthangel vilket är en annan men lika smutsig division som "låg travers in i etablerat problem."