torsdag 5 mars 2009

SM i inomhusbouldring

Det är SM i bouldring i helgen och det den första tanke som slår oss är att det var SM för typ en månad sen. I alla fall så var det i november eller något sådant. I princip skulle man kunna ha SM i två på varandra följande månader så länge det är ett årsskifte emellan. Varför inte göra som andra sporter och ha ett hyfsat fast datum?

Hur som helst, vi bryr oss inte tillräckligt för att spendera mer än fem rader på det. Lite mer kul är det att se alla förhandstips som finns här www.anjahodann.se och här 8a.nu.

Vi ger oss in i leken och börjar med damklassen och det skulle vara en stor skräll om Matilda inte vann. Därefter är det lite tightare men vi tror Jenny F fixar andra platsen ganska lätt. Tredje platsen är ett getingbo som kan gå hursomhelst, vår fega gissning är att någon av Lotta, Katrin och Jenny K tar hem det men det finns ju några utomsocknes som vi har dålig koll på som säker kan utmana.

På herrsidan är det tight redan från början dessutom har vi inte sett så värst många utomsocknes så vi försöker oss på en intern stockholmslista istället. Mr Andersson är naturligtvis favorit. Mr Holm har dock goda möjligheter att sätta käppar i hjulet men han kommer dock att få tuff konkurrens av Ry och Jocke.

Hur ska man tryffera det här sällskapet med utbölingar? Naturligt är att tänka att Högström ska in någonstans vid Daniel. Eftersom vi inte har sett honom klättra kan vi inte göra någon kvalificerad gissning men Daniel har sett riktigt het ut (klättermässigt alltså, några andra värderingar lägger vi inte in) på sista tiden.

Dan Hansen, om du ska satsa pengar på din rad kan du gärna skänka pengarna till TBS 90-konto för välgörande ändamål för du kommer aldrig att se dem igen oavsett.

---

Vi har varit i Font. Vi har kört ner till Font. Det var långt. Osedvanligt mycket slackande, vinpimplande* och ostsörplande**.


Alldeles i början. Kjell visar prov på god stil när han smyger upp för La Défroquée.


*Jag gissar att vi han med minst två vändor till varenda appelation i Bourdeaux
** mogna flytande stinkbomber

8 kommentarer:

Climbersmedia 2008 sa...

Men fan, ville ha bra odds bara, lite snabba pengar. ;-)
Nää... det var mest som ett skämt till Jens urtråkiga oddsinlägg. Tycker egentligen att odds tillhör hästarna och bollspelare.

Anonym sa...

Vad har ni för hemlig anmälningsinfo på Bruno? Katrin? Ry? Jocke? Ska dessa eminenta atleter deltaga alltså? //Sydboll

Bruno sa...

Rami och Libby också.


"Du måste släppa tangentbordet, ge dig ut i den riktiga världen, träffa riktiga människor och prata med dem. Kanske även du kan bli bundis med någon, men du måste även acceptera nederlag ibland. Låt dig dock icke nedslås utan försök igen. Good luck!
"

Anonym sa...

God stil, men det är nog snarare Bizarre än La Défroquée som det smygs upp för.

js sa...

Tyckte att det kändes lite väl lätt. Hur gör man för att gå La Défroquée OG? Traverserar man vänster från nedanstående position och är crimpen uppe till höger utesluten?

http://bleau.info/images/michel.libert/defroquee01.jpg

Anonym sa...

Min åsikt är att man kliver på ytterligare vänster (http://bleau.info/images/cuvier/bizarredefroquee.jpg). Dock ser monsieur Libert ut att fotmatcha och han lär ju ha koll på hur FA:n gjordes. Har för mig att det finns en hel del Sica i starten så den kanske har gått sönder?
Grejen sedan är att man kliver rejält ut vänster, frågan är om man når crimpen till höger då?
/Stefan

Anonym sa...

Låter som ett riktigt toppenproblem... /FS

JS sa...

Det är nog ett toppenproblem. Om jag tolkar båda bilderna rätt så är egentligen skillnaden mellan de båda problemen att man inte kan använda sig av krimpen uppe till höger när man gör LD. Utan högra krimpen tvingas man till vänster för att komma upp. I övrigt passerar man ju den positionen Libert är i på båda problemen.

Jag måste erkänna att jag inte har så bra koll på de berömda sexorna i Bas Cuv.