onsdag 28 januari 2009

Onsdag

Det är onsdag och vi har gjort vår sedvanliga omvärldsbevakning.

Vi noterar följande:

1. Något måste ha slagit slint på verket. Riktigt fett med slint. Nej, det är inte deras förkärlek att slänga upp krimpar till höger och vänster - de gör det med sådan bravur att vi kan ha överseende med ett sådant övertramp. Situationen är mycket värre än så: Minst tre problem slutar med att man klättrar ner och slutar i samma höjd som startgreppen. Låt oss hoppas att trenden med antiklättring snabbt lägger sig ner och självdör i en välfylld tysk vomitoir . Nedåtklättring är inte cool. Vi vet vilka ni är som står bakom det hela! Upphovsmannen och inspiratören har nyligen figurerat i svensk klättermedia prisandes formen. Här har vi oemotsägbara bevis på att han inverkat menligt på ungdomen.

2. 8a.nu och SKF inleder "en Bildvisnings och Träningsseminarie med Chris Sharma i höst". Nu vill vi inte säga för mycket men vi kan avslöja att TBS och 8a.nu arbetar gemensamt på en workshop om integritet och etiska spörsmål i klätterjournalistens arbetsdag. Fuck Yeah!

2. Apropå konstiga saker på Verket noterade vi klätterhandskarnas intåg på scenen. En känd klätter- och forumprofil syntes köra längd på längd i tunneln iförd tighta gummiklädda handskar. Varför inte? Står man bara ut med att vara i blickarnas centrum måste det vara ett helt ok alternativ om man vill köra pump på stora grepp.

3. Pittstimsspolingen bakom Stig Malmiga-kommentarer från inkilningen som "lite extra träning för bålen är aldrig fel, det uppskattas tids nog, om inte av er själva så iaf era flickvänner" "
4. Dagens fråga kommer från Sydde. Vem sa följande om vilken led: "Fingrigt, meckigt och hårt. Ingen led i min smak...". Naturligtvis helt jävla omöjligt att gissa på om man inte googlar, vilket ni nu naturligtvis kommer att göra men försök fundera en stund.

5. Äntligen! Äntligen blir det nya problem på Karbin. Julen ställer till stora problem med grepp- och problemhygienen på Karbin. De sista veckorna har det faktiskt tagit emot att bouldra där. Men nu är det dags igen för ett BO. Masa er dit. Det kommer det vara värt. Tjock-Steffo utlovar stora priser och jag gissar på Stig-M&M och övriga ledbyggare kommer utnyttja sin problemkonstkreationsförmåga till det yttersta. Där finns det också en hel del motivation efter det långa uppehållet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag som trodde att ni förstod att jag menade mig själv apropå tunnelns magiska inverkan på bålmusklatur.

jag ger upp, från och med nu ska jag bara surfa in på sidan för att skapa klick och aldrig mer yttra mig online, hoppas det uppskattas hos gubbklubben! :)

Anonym sa...

Tråkigt, dina kommentarer kommer att vara saknade.

Bålmuskulatur
Hur menar du? Du skriver "er själva" och "era flickvänner". Här finns det intressanta tolkningsmöjligheter.

/Jon

Anonym sa...

Rubriken Theseniorshow intresserade. För se Staffan (60+) och jag (65+) var också på Verket i går - lixom en del yngre seniorer.

Tack till Jon för peppet på senaste BO - innan jag glömmer att jag var med.

Gläder mig åt att en alpinist återvänt till bloggosfären. Blev förskräckande tyst sedan jag föreslagit Fonus som sponsor för hans projekt på ett indiskt berg.

Anonym sa...

Det har kommit till min kännedom att vi har brustit i våra rutiner angående ovannämnda problem. Som ytterst ansvarig känner jag mig djupt bekymrad och ni ska veta att detta är ingenting som jag ställer mig bakom. De skyldiga är nu bestraffade, hårt.
Och för att kompensera ert lidande har vi nu införskaffat en ny tv i receptionen med tillhörande klätterfilmer.

Vi har även ett antal nya kvalitetsproblem uppsatta för er att åtnjuta.

(Vi vill dock göra er uppmärksammade på att de ovannämnda Upp-ner-upp-runt-runt-problemen sitter kvar. Detta för att ständigt påminna oss om detta nederlag. Klättring av dessa problem sker på egen risk!)

Bästa hälsningar
/le bozz