tisdag 20 januari 2009

Några rader om helgen och lite annat

Ni kanske har märkt av att det är ett lite lugnare tempo på sidan nuförtiden. Liksom vågorna måste även TBS dra sig tillbaka med jämna mellanrum för att samla kraft... och kanske också slipa på våra analogier. Visst har ni säkert märkt av att det har känts lite andefattigt, urvattnat och stundtals också oinspirerat på sistone.

Lördagen var definitivt veckans kylslagna höjdpunkt. Gnistrande väder och klätterförhållanden som inte var helt värdelösa. Johanx2 från bilder.

Svälthammaren tronar som en kvarbliven ensam jättetand mitt ute på en åker i närheten av Focksta. Dess fantastiska skepnad till trots tog det lång tid innan aktiviteten kom igång där ute - långt efter att betydligt mindre och mer ointressanta stenar hade utvecklats. Två hårda problem som hör till de finare i länet borde nog locka till lite mer aktivitet. Kombon Campusblocket och Svälthammaren en vacker vinterdag känns lika gjuten som gåslever och Sauternes eller, om ni är på det humöret, sirapslimpa och Oboy.

Team lyckades skicka Syddes projekt 6c+/7a. Lika topplös som Captain Bringdown - utan och borstning får man nöja sig med bayersk urtoppning. Toppfrosten blev vi inte av med på Watchtower så även om Sydde randonerade starten blev det ingen glory denna gång.

Inte så värst många avslutade upplevelser men de oavslutade ska ju inte vara så dumma de heller om man får tro folk - en inställd spelning är också en spelning så att säga. På Campusblocket blev åtminstone ett problem avslutat. I väntan på assisen fick vi ihop ståstarten till Fingertoppskänsla 7b/b+. Garanti på assisen vid nästa besök. Fina flytt på värsta typen av kjugegrepp. Är problemet att rekommendera?

---

Ingen vinnare i den populara tävlingen. Tur det, då får vi dricka sauternen själva.

---

Vi fick ett samtal av... låt oss kalla honom Deep Throat. Enligt den extremt tillförlitliga källan DT vågade Steffo aka Solariestefan aka Tannenbaum inte ta av sig tishan vid ett enda tillfälle under förra veckans session på KC.

Ni läste rätt. Det här är naturligtvis det sista tecknet som fullbordar vår tes om att den tid då gemene man slängde tishan och bröstade upp sig redan i entren till gymmet är förbi.

Det är den sista bastionen som har fallit. Vi kan inte dra oss till minnes att vi sett säkra nakna kort som Wulfen eller Kraufvelinen i bara mässingen på det sistone. Är det en generande ryggbehåring som till slut har vunnit över exhibben? Eller har hormonnivån sjunkit - om man får tro spjutspetsforskning har en låg hormonnivå en klart positiv inverkan på den cerebrala aktiviteten. Även om det vore intressant att bli motsagd på just den här punkten så är, enligt våra källor, varken Wulfen eller Kraufen vare sig kvinna eller i klimakteriet - så hela den här hormongrejen är nog ett villospår. Faktum är att vi knappt ser dem på gymmet längre. Kraufman håller till i ett källarhål och var Wulfen håller hus vet bara gudarna (typ Bolander).

Men var lugna alla lovers av unga män ur den avklädda nomenklaturan. Enstaka grupper och exemplar av Homo Impudicus går fortfarande att observera, företrädesvis på Verket.

---

För er som vill se lite skabbklättring i Australien bifogar Mat Adams sitt senaste alster:

7 kommentarer:

Anonym sa...

1:55 - något som måste göras när jag åker ner till granitgrottan.

Johan sa...

Fingertoppskänsla, är det linjen på baksidan av Campusblocket? Snett upp höger eller?

Bruno sa...

Just det. De osköna listerna. Startas inte allt för utsträckt. Greppen är inte allt för sköna men problemet tilltalar mig ändå pga rörelserna och 'linjen', som dock störs lite av stenen till höger. Ganska ovanligt med den typen av klättring i Uppsala och Stockholm.

Beta kan fås mot skjuts ut.

Sittstarten landar på ca 7c+/8a och är lite av en besvikelse att den inte var hårdare.

När skulle ni till Font?

/J

Johan sa...

Låter som en fair deal.

Kollade lite på den för ett tag sedan men kom ingenstans. Såg ut att bjuda på fina korsningar.

Font blir 22:e till 29:e mars, gites-letande har påbörjats.

Anonym sa...

ATTANS!! blir den inte hårdare än 7C+/8A.......??

Anonym sa...

Är graden satt innan FA'n är gjord?
Vafalls!!

Anonym sa...

Ha ha, förstår vart du vill komma...

Svårt dock att se att det skulle landa någon annan stans./J