torsdag 29 mars 2007

Repeat

Anneberg är klippan som alla hänger på. Det är en veritabel nysketen komocka som klättrarna flockas kring likt kärlekstörstande hungrande flugor. Brommaområdena har också fått sig ett uppsving den här våren. Kanske är det Matte Nybergs nya västerortstestpiece Vulgar display of power som är orsaken till uppståndelsen. VDP är ett gammalt bultat Sättareprojekt som är fem meter högt, brant och uppenbarligen ganska hårt. Matte "Blåbert" Nyberg har haft en hyggligt produktiv vår och hunnit med bland annat Nicke nyfiken i Kolis. En liten delegation skall under kvällen försöka lokalisera VDP och därefter troligtvis förnedra sig på denna. Enligt BigC är den hård och då är den nog det också.



Repetitioner är ett annat säker vårtecken. Först förlorar Bajen bandyfinalen (igen) sen dyker de upp en efter en. Någon av de trettio varianterna på Skansberget måste göras igen. Eller så måste vi göra Dillerium igen. Repeat. Suck. Glatt ser man en uppdatering på 8a.nu och så är det en .... repeat. Vi förstår inte poängen eller är det poängen som är poängen? Något av alla problem på Skansberget skulle nog inte skämmas för sig under den nya funktionen logbookascent på 8a.nu.


Idag lyfter vi fram Gävle som boulderdestination. Helt otippat för de flesta har Gävle lyft sig ovanför Uppsalaslätten och spottat fram ett antal fina områden av högkvalitet. Det är bra stekvalitet och blocken är stora med problem av alla typer förutom sva. Närheten till Falun har lockat till sig Flodin som kan nosa till sig ett hårt problem på 30 mils avstånd. Det har resulterat i bland annat det häftiaga väggproblemet Oväsen. Har inte sett ett vettigt sva i Gävle kanske finns de på Eskön men jag har inte direkt letat om man säger så. Förhoppningsvis blir det en resa dit i helgen.

Bilden ovan är på problemet SOG 7c som infödingen Patrik Ohlander satte upp för någon vecka sedan tillsammans med Gävles starke man David Hallman.

1 kommentar:

Bruno sa...

Lider av minnesförlust.

Bilden har jag visst länkat till förr. Men den ser fin ut så den förjänar att tittas på en gång till.