tisdag 13 mars 2007

Att återvända

Efter en något försenad hemresa med ambulans genom bilköerna i Paris kunde Katrin konstatera att det var skönt att hon bröt benet i Font och inte i Stockholm. Akuten på SÖS var översvämmad av nödställda människor. Britsarna stod dubbelparkerade med människor som väntade på hjälp. Det luktade sött från variga ruttnade sår och några spydde blod. Avdelningar ute på sjukhuset var, enligt sköterskorna, trippelbelagda. Katrin, som kom in med ett redan opererat benbrott, blev av naturliga skäl lågprioriterad i detta olyckans limbo.

För övrigt kan jag konstatera att det är grymt att ha hemförsäkring. Det var lite som att koppla på en autopilot efter det första samtalet.

Som tur är verkar det ha hänt en del att glädja sig åt. Först och främst: Steklund har äntligen haft turen att en lucka i regnet har sammanfallit med en lucka i arbetsschemat. Resultat? En 7c, två 7b och en 7a+ flash på en och samma dag. Personligen skulle jag känna mig mycket nöjd efter en sådan dag.
Stefan hade också turen att få umgås med den levande legenden John Dunne. För att citera Stefan:

"Helt obegripligt hur han over huvudtaget kan klattra nagonting - nu har han opererat knat ch under lakningsprocessen gatt upp ca 10 kg till att ligga strax under 100-strecket. Trots detta och det faktum att det var tredje gangen han klattrade pa ett ar gjorde han 7b's hur latt som helst."

Vad kan man säga? Det finns ändå hopp för oss som sjunker allt djupare ner i sittdynorna på kontoren. Problemet på bilden är i alla fall Ringpiece 7c och snott från nån brittisk sida. Som tur är så är det ju Ali som blir dragen inför skranket för det här. I tidens anda kör också vi med klickbara bilder. WOW!

Nu vet vi att Anja och le Stef lever. Stefan såg lite tärd ut bakom skägget men verkade ha haft det bra i Tessin. Han lovade att komma hem så fort att han hade lyckats göra ett problem i Cul de Chien. Det involverar en toehook så då kan ni sluta er till vilket det är. Anja har dykt upp i Stockholm med en fin ticklista i bagaget. Finns naturligtvis att beskåda på 8a.nu. Väl i Stockholm slog Anja till och gjorde den riktiga sittstarten till Footlocker på Djurgårdsblocket. Eftersom jag inte har varit där kan jag inte säga hur den skiljer sig från sittstarten som Pierre satte upp, men det är möjligt att varianten har ett existensberättigande. Då jag själv har syndat på det här området tar det emot lite att kasta sten i det här ämnet men jag gör det gladeligen ändå - så länge jag inte gör varianter à la Olof Eriksson i Ålandsdal kan jag säga vad jag vill. Jonas W har varit vänlig och skickat en länk där norrlänningar är gulliga mot varandra i det här ämnet: http://tkak.mine.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44


Den stora frågan i detta ämne är naturligtvis inte huruvida varianter har existensberättigande, för det har de, utan var gränsen går för vad man kan lägga in på sitt scorecard. Vi återvänder därmed till etikfrågorna och självklart borde den här aktiviteten också bli föremål för kortutdelning.
Grönt kort: Stå- och sittstart. Eventuellt hopp/sving och etablering. Eliminering
Gult kort: Etablering när det redan finns stå- och/eller sittstart. Eliminering.
Rött kort: Numrerade eller prickade grepp. Liggstarter och andra lekar. Eliminering.
Vi får återkomma när vi har brainstormat lite. Ni är välkomna att inkomma med förslag.

Mer om det och annat om någon dag. Jens har varit i farten och diskuterat läskiga mantligar och världens bästa boulderområden allt med små sköööna smileys ;-). Carlos har startat blog http://carlos-ontherocks.blogspot.com/. Mer info fås om man googlar carlos-ontherocks. Och så har vi klättrat lite i Font innan och efter olyckan. Kan säga till Steklund att Fata var soft. I alla fall för mig. Väntar på att första 8a ska dyka upp. Tror det underlättar lite i början att ha lite räckvidd.Dais travers är inte så fin som jag läste i Grimper. Lite uppklättring, lite nerklättring och så en riktigt ful match i ett hål som man knappt får in fingrarna i. Vandale också soft, bra nybörjar 7c. Kolla in betan på bleau.info, det underlättar verkligen att rycka vidare VH när man ska över kanten. Coolt problem för alla som är bra inomhus men tycker det är tekniskt ute. Maitre a Tribord håller nog graden även om det egentligen är lite mer av ett pumpproblem. Fint och avig catch på slutet även om man får skippa padda för att undvika att knäna skrapar i.

Inga kommentarer: