fredag 30 mars 2007

VDP

Gårdagen gick i krimparnas tecken. Först Ängbyplan och sedan Nockeby. Med problemnamn som Krimpmonstret och Krimp är för tjejer är det inte så svårt att gissa sig till karaktären på problemen.



VDP klarade sig från repetitioner igår men det berodde mer på dålig information än dåliga klättrare. Vi (Jon, Sydde, Johan Larson och Flamman) trodde att problemet följde hela väggen upp till toppen. Cruxet för oss var ett långt skick från ett sidtag upp till en liten vass list som inte var helt enkel att hänga i när man fick powerspot. Sydde misströstade och funderade på om han ens hade klättrat 7b+ när 7c kunde vara så oerhört mycket hårdare. Idag löstes problemets gåta. Istället för att gå upp till den lilla listen skickar man ut till areten till vänster. Bra mycket enklare och vi kände oss snuvade på problemet. VDP är klättermässigt ett av de finare problemen av sitt slag i Stockholm. Den logiska avslutningen, att toppa rakt upp, kommer att bli ett av Stockholms hårdare problem i 7c-8a registret. Också det kommer att bli fint.



Förövrigt stötte vi på en solbränd och solblekt Daniel Andersson på Karbin senare på kvällen. Vi kommer stöta på för lite bilder på Robban under något av hans 50 försök på Stained glass. Under tiden roar vi oss med en annan Daniel Andersson under ett av hans mindre lyckade försök på Onde de Choc.


SKF har haft årsmöte. Uppenbarligen finns det en del att säga om det. Vi återkommer om vi orkar och följer under tiden diskussionerna på 8a.nu. Det går att säga hur mycket som helst nu när jag tänker efter: BS, försäkringar och nationell bultpolicy. Fan, där rök det goda fredagshumöret.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Besöket vid VDP (Vulgar Display of Power) ledde även till en smått chockerande upptäckt: -Det finns personer födda i mitten av sjuttiotalet som aldrig lyssnat på Pantera! - va e ni för männskor egentligen...

Carlos sa...

Vad är Pantera? Jag kommer ihåg Elvis, men Pantera låter som namn på en dålig läsk.

Kul bild på Onde de Choc den och problemet under kameran (se kritmärken) är rätt fina. Att Onde de Choc är dubbelt så hög gör inte saken sämre. Var där i fjol och föll av näst sista move. Skönt att se att andra har gjort samma sak ;-)

Anonym sa...

Pantera är en glidig snöskoter tillverkad av Artic Cat. Inget annat.

/LarsP