onsdag 19 maj 2010

Allting kommer tillbaka, förr eller senare. Handlar det om bannersiten så är det oftare förr än senare. Stabila käpphästar på 8a:s HK är att Stockholm och övriga landet måste vara soft och att det är stifft som bara den i Götet. För vad kan det bero på att problemen i Göteborg med omnejd underpresterar i databasen år ut och år in? Här måste det ligga en systematiskt död uggla begravd i mossen. Vi citerar ett regelbundet återkommande "debattinlägg":

Det är ett känt faktum att mest och bäst klättring finns på Västkusten. Detta bekräftas också av 8a databas. Men det underliga är att när det kommer till 8a+ => så är det väldigt få ticks på Västkusten? Alla av de 28 boulder 8A => rapporterade det senaste året är gjorda utanför Göteborg. Är graderna hårdare i Göteborg, borde de uppgraderas?

Förr kunde man förstå skillnaderna men nu, nu har Göteborg Sveriges absolut bästa träningsfaciliteter men de brantaste och längsta väggarna som det här landet kan uppbåda. Inför detta mysterium står vi oss slätt. Ser man på de teoretiska förutsättningarna bör alltså Göteborg prestera bättre eller lika bra som övriga landet. Vi anar dock att detta inte är annat än en förtäckt råsop mot hela Göteborgs ”klätterelit”. Det är nog i denna samling krumma och lytta människor som sanningen ska sökas. Kan det vara något med dricksvattnet? Pissar Vänersborgarna uppströms? Eller är det ett försök att solka ner Tudor Bompas rykte som träningsguru? Den gode Bompa har minst sagt ställt sig och pissat mitt i en annans träningsteoretikers revir om man säger så.

I det ljuset är det också lätt att sympatisera med kontorstolsnedgraderingen av Houdini left assis. Den är 8a+ inget snack om den saken. Det finns fakta på fakta som stöder 8a+ framför 8b.

”David Graham har under sin korta Sverige vistelse repeterat Houdini Assis Left, 8A+ i Långholmen. "Sick compression problem on a big bloc on an Island in downtown stockholm! syked to boulder again!!!"


Le Stef presenterar fakta på fakta som stöder tesen att den inte håller graden

”Vidare så säger ju du Stefan att Pers ascents "är en escape och förtjänar ett annat namn". Med tanke på att du säger att det är en 'escape' så kan man tyda det som du också tycker den förtjänar en 8A+ bouldergrad medan din 'variant' antar jag håller 8B.”

”Så i framtiden, någon gång, så kommer någon att klättra den varianten med juggen och DÅ kommer den kanske vara 8A+, inte nu.”

"Baserat på den fakta som Stefan har presenterat så kan jag konstatera att bouldern Houdini assis är 8A+ samt att det finns två elliminationsvarianter som kanske håller 8B."

all work and no play makes jack a dull boy. Baserat på den fakta som Stefan har presenterat så kan jag konstatera att bouldern Houdini assis är 8A+ samt att det finns två elliminationsvarianter som kanske håller 8B. all work and no play makes jack a dull boy. Baserat på den fakta som Stefan har presenterat så kan jag konstatera att bouldern Houdini assis är 8A+ samt att det finns två elliminationsvarianter som kanske håller 8B. all work and no play makes jack a dull boy.

all work and no play makes jack a dull boy

a dull boy

12 kommentarer:

Dave G sa...

O no, upprepning - kan... inte... stå...emot.... det måste bara vara sant! Jag.... måste... hålla med - Jens har rätt! Det är sagt för många gånger för att inte vara sant! Aaargh!

Tudor B sa...

Något som knappast kommer är en ursäkt.

Wiki sa...

Dementi

1.det att påstå att ett tidigare uttalande inte är sant; det att ta tillbaka ett tidigare uttalande

Dan sa...

Redrum. Redrum. Redrum.

Bruno sa...

Ser man på! Nu har den graderats upp. Fakta talar.


http://www.google.se/#hl=sv&source=hp&q=David+Graham+har+under+sin+korta+Sverige+vistelse+repeterat+Houdini+Assis+Left%2C+8A%2B+i&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=846159313af9f0e2

Anonym sa...

APOLOGIZE!

Anonym sa...

Kanske har fler på östkusten scorecard? Finns ett tick inte i The Almighty Database så finns det tydligen inte på riktigt.

Anonym sa...

video?

Carlos sa...

Kul Med nonsens!

Anonym sa...

Hahahaaa va kul - han tryckte fel på sin iphone.

Men jag är konfys - vilken grad har egentligen Houdini assis, left? Ja alltså officiellt, eller kanske man ska säga rent objektivt, dvs enligt Jens - nu säger han ju 8B? Förut var det ju
8A+?

//Fredrik

Bruno sa...

Upprörande och upprörande - i ljuset av den heta diskussion som fördes på 8a.nu måste underhållande vara ordet.

Jag såg att graden hoppade lite fram och tillbaka och undrade vad som var i görningen. Men det är klart, missar gör vi alla i synnerhet på glatta tangentbord.

Data mining och tolkning är också underhållande. Men vi delar egentligen Jens grundfråga - Varför finns det inte fler hårda problem i Göteborg?

Anonym sa...

Det är bara småfeta gubbar på 35 som bouldrar ute i göteborg. Kanske är våra 7a+ egentligen 8a+ men jag tror tyvärr inte det. De som skulle kunna sätta upp hårda grejer (Lillmange, Henke, Johan + någon till) är för lata och vägrar dessutom släppa plasten. Ingen konspiration alltså.

/FJ