tisdag 4 maj 2010

Re: Habbibi

Det hade kunnat vara en mycket lömsk plan iscensatt av ett ondskefullt geni av Bruno kaliber. Alla små pikanta detaljer fanns på plats. Sydde borstar och bultar upp ett projekt på Finnsveds och jobbar flitigt under hela hösten och lyckas sånär. Regn och så småningom snö tvingar Sydde till att fokusera på något annat. Äntligen vår och suget börjar vakna till liv. Varje helg är det samma visa:

- Någon som är sugen på att åka ut till Finnsveds?
- Nej Fredrik, nu är det bouldersäsong. Två vändor till Focksta men på onsdag lovar vi att följa med ut och säkra dig på projektet. Inte för att vi är sugna men vi vet hur sugen du är.

På onsdagen har alla löften förpassats till en avlägsen vrå i det interstellära systemet. Och så pågår det helg efter helg.

Hem kommer Scott från Kiwiland och åker ut till Finnsveds och river av projektet. Döper det till Det rosa bandet Fingers of fury*. Graderar den som soft 7c+. Klassiskt prank, eller hur? Fast tyvärr på riktigt. Och mycket riktigt, efter den enorma Jail Break-bluffen, så frågade både Steklund och Flamman om det var jag som låg bakom det hela.

Jag har väl gjort klart min hållning angående FA och projekt tidigare här på bloggen - det lutherska är starkare än det katolska och strävan att undertrycka erövrarmentaliteten är starkare än lockelsen av den narcissistiska berusningen. Sydde har inte heller velat agera rövhål genom att låsa projektet, men vi andra har också låtit Sydde hållas eftersom han varit väldigt angelägen att göra den först. Problemet i det här fallet handlar med största säkerhet om otillräcklig information. Hade Scott känt till Syddes strävan så hade han nog inte brytt sig om leden.

Det diskuterades en del i tidigare inlägg om vad som egentligen gäller och hur man ska förhålla sig till egna och andras projekt. Ömsesidig respekt är nog nyckeln men hur man ska jämka ihop respekten är en svårare fråga.
*Fingers of fury får mig att tänka på Fingers of fate, en värdelöst bultad led i Buoux som Selin/Lundahl satt upp. Någon lustigkurre som inte uppskattat bultningen gick senare dit och la till …up a Swedes ass.

3 kommentarer:

E9 Climbing sa...

Fast indirekt ar det ju ert fel eftersom ni inte hjalpet en kamrat i nod och pallra er ut pa lite riktigare klattring...

Shawn Boye sa...

Everybody's hero?

http://bjornpohl.blogspot.com/2010/03/chris-sharma-about-red-tagging.html

hassemannen sa...

Om jag läst det hela rätt;
Scott är ingen riktig kompis, Jens "I'm not to blame" Larssen kåserar under pseudonymen Bruno och allt är egentligen Björn Pohls fel.