tisdag 1 juni 2010

Eskön

De senaste veckorna har det handlat mycket om att inte komma upp. Inte ens det beprövade knepet att bege sig inomhus har fungerat tillfredställande. Innandörrs har det blivit en del på grund av det nyckfulla vädret. Vi kan inte heller sticka under stol med att det har jobbats en hel del med felprioriteringar också – ett signum för den här våren. Vad var det som hände egentligen? Flamman slog fast ”Gone in 60 seconds” nu i veckan. Först var det snö, sen blippade det till i en minut med stick och så blev det sommar. Klagar vi för mycket nu? I söndags kom vi faktiskt iväg till Gävle och Eskön och ikväll ser det ut att bli ytterligare en brottningsmatch mot myggen, si deus vult. Förväntningarna på Eskön var kanske inte de högsta så det var en klart positiv överraskning att springa in i Båtblocket med fina problem som Super Meal, No big deal och Junk food med mer. Klart värt att besöka om man har vägarna förbi. Gävleiterna (DanielDavid Hallman, Patrick Olander mfl) gör ett fantastiskt bra jobb med att reka upp och hitta nya områden. Stenen i Gästrikland är generellt sett bra och blocken i regel ganska så stora. Jag tror Steklund viftade lite med kameran så eventuellt dyker det upp några filmsnuttar så småningom. Vår kamera jobbade i vanlig ordning som dödvikt längst ner i väskan. I brist på annat tar vi en titt på Tomas Lundgren när han bouldrar på samma breddgrad.



De stackars kidsen och fd kids som inte tar sig ut till den riktiga klättringen presterar rejält under våren. Lars Pettersson chockar oss alla och klättrar Milestone uppe i Sundsvall. Vi undrar naturligtvis: Hur var Norra Hornslandet? Hur var det i Blaxås? Plastklättrarna på KV har visar framfötterna mest hela tiden. Imponerande repetition av Pilgrim av Erik och Simon och Peter löper amok ute på Örnberget. Inte kids? I vårat perspektiv är de nog det även om de nu faktiskt börjar närma sig 30. Vi rör oss neråt i åldrarna och noterar att purunge Danny var en tumnagel från att göra Supermeal på bara ett par försök. De mullrar på ordentligt där nere och det är bara en tidsfråga innan helvetets portar öppnas på allvar och det blir knatteland ute vid Brudberget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är bra sugen på Eskön. Dessutom hyfsat nära från barnvakten på Gräsö.
Några särskilda områden/problem att rekommendera?

/Patrik

Anonym sa...

Tror David Hallman blir lite putt att kallas Daniel, men kul att ni hittat norrut igen

Bruno sa...

Oops, sorry David. Jag vet ju vad du heter. Tack för guidningen!

Vad göra i Gävle? Gå in på Bimbo och kolla upp stjärnproblem. Men Oppala är nog favoriten hittills. På Eskön är båtblocket fint. Runt Spirited away såg det ut att finnas några fina moderates.