måndag 1 februari 2010

Mera mörker

I natt snöade det igen, temperaturen har konstant fastnat på minus tio och på detta vankas det nog mer snö. Visst är det kul att kunna åka skridskor då och då men det är knappast en klättrares raison d’être. Vad är det för liv vi lever egentligen? Hade jag velat bo i den ryska tajgan så hade jag gjort det. Det här är Stockholm år 2010, där vargavintern officiellt avskaffades under nittiotalet. Hur det än är med den saken så förväntar jag mig att vi kommer att få en lång och krispig sendarvår som kompensation, med start i februari och slut någon gång kring midsommar. Annars måste någon få betala för det här. Ett offer vore helt klart på sin plats. Gick det inte rykten om kattoffer ute på klipporna för några år sedan? För att häva en dålig säsong av denna dignitet räcker det knappast med en katt. Vi måste hiva en get från Örnberget, minst, kanske också tre hönor och en polischef om det ska vända på riktigt.

Jag kan inte minnas senast som vi varit strandsatta så här länge utan utomhusklättring. Snart är läge att damma av den gamla grottan i Vita bergen. Den är lättillgänglig, brant och borstbar. Någon som är sugen? Cosmo, Sydde eller kanske till och med AKV? Vi kan också drömma oss bort. Dottersiten uppmärksammar oss på Portugal som destination.

Tråkiga nyheter. Olyckseländet fortsätter på våra klättergym. Vi har inte hört något från K2, så vi hoppas på att de nya padsen har gett avsedd verkan. På Karbin däremot fick vi se en bruten arm. Otroligt tråkigt för Malin och vi hoppas på en snabb läkning. Har det varit mer olyckor den senaste tiden eller har det bara varit mer fokus på det? K2:s mattor bär ju en del skuld men även andra gym bidrar med sitt strå till den trista statistiken. Varken Karbin eller Verket kan skryta med sina mattor. Karbin verkar ha någon fix på gång och vi hoppas att Verket gör något åt mattorna som ligger under högra delen av fjällrävenväggen - ett mirakel att ingen har gått under där. Hey, sån är säsongen. Vi pratar om gym nu. Utomhusklättring senare. Dottersiten då? Vi brukar få frågor och önskemål nere på stan om att vi ska skriva några rader. Finns inte så mycket att säga som inte redan är sagt eller sägs.

13 kommentarer:

sydde sa...

Fascinerande: Är det fler än jag som precis läst "Extremt högt och otroligt nära"? Den är ju ändå inte helt ny.

Ingen som förstår vad jag menar? Då är det nog bara jag...

..................

Larsboda är klätterbart. Funderar på att försöka göra Lowrider till helgen. I norsk stil givetvis. Hänga med?

Bruno sa...

Nja,

Jag tror mer på Granitgrottan. Där är problem gjorda i norsk stil och inget annat tillåtes hur mycket man än vill klättra lerslabb.

peblin sa...

Skidade runt i Beverly Farsta i helgen.
Hittade detta block
http://kartor.eniro.se/m/MNe7b
det är stort, antagligen oklättrat och kanske 5 meter högt. Svagt överhängande.

Nås bara från vattnet vilket gör det till ett förträffligt februariprojekt.

Mycket nöje :)

Caramba sa...

Jag vill också ha en lång och torr vår. Jag brukar sälja min själ till Hin Håle men jag tror att jag ska offra stort i år. Påskharen får nog dräpas med.

Testar stockholmsmattor i helgen så jag slipper bry mig om vädret.

Sammy sa...

Snö i all ära men tänk er att hänga i ett snorblött fontan i några veckor. Tusentals boulders i världsklass utanför dörren där knappt någon går att göra... Man blir desperat och får jobba på halvtorra tak-problem såsom den här:

http://vimeo.com/9134161

Fy faen ;)

Bruno sa...

Ha ha, du kanske borde ta en kurs i paddplacering.

Men hej, du lurar ingen. Jag byter anytime. Fixar du excel så är jobbet ditt.

Sammy sa...

Det blir ju inte lika spännande med paddan i rätt position (eller så minskade den förbannade dabb-varningen med i alla fall 13 cm utan padda :))

Mina Excel-skills ligger på basic-nivå. Det enda jag är bra på är att klippa ihop riktigt kassa mobilfilmer och lägga upp dem på Vimeo så jag antar att jag får stanna i Font...

E9 Climbing sa...

Kan inte halla mig fran att posta denna lank

http://www.alpinist.com/doc/web10w/newswire-spray-on-wi10-gadd-emmett

sydde sa...

Tack Peblin - kollar in det så snart jag har möjlighet.

AK sa...

fy fan va bra Sammy. Tack. Du gjorde min morgon.

sydde sa...

Härligt Sammy! Jag har film på FA:n - det ser inte helt olikt ut försöken innan den satt.

Anonym sa...

det vore kul att se filmen när stefan gör den...var där i maj och tittade ... ser helt sjukt ut!
/T

Anonym sa...

Men hallå. Bästa isvintern i stockholm i mannaminne och ni klagar på klätterförhållandena? Släpp sargen, greppa yxorna och klättra :)