tisdag 20 oktober 2009

Gradpsykning

Den stulna klätterdagen i torsdags förmildrade helgens moraspulsande, så till den grad att veckan ändå kommer minnas som en lyckad sådan. Lördag regn och annan misär. Söndag kom med sol och hopp om klättring. Var klättrar man bäst i Stockholm om inte i Focksta? Tidelagstaket rann men var så pass klätterbart att man lurades att tro att det skulle gå bra att klättra. Lockfågel? Några poänglösa försök där och ytterligare några på ett blött nyborstat projekt innan vi retirerade till till Svälthammaren. Där var det mondo- och sendarfest. Typ fyra-fem mondos förutom den vi hade i bilen. Flamman och Sydde hade redan enkelt seglat upp för Jailbreak. Äntligen för Syddes del. Ända sen Hubby satte upp den har han varit misstänksam mot graden:” …men är du seriös med Jailbreak 8A!? ”.

Hubby höll masken när Sydde dök upp efter en sömnlös natt och pumpade honom på info. Scamen växte ytterligare när vi övertalade Cosmo att gradera upp den på sitt scorecard. Utan att riktigt kunna sätta fingret på det, visste han innerst inne att något inte riktigt stod rätt till,. ”Såg att Jocke hade snäppat upp graden på JB. Det är alltså konsensus? Men det är ändå sloparna på kanten som är kruxet?” Med all uppdämd gradfrustration i kroppen var det kanske inte förvånande hur enkelt han seglade upp för problemet.
Många stjärnor får det men är det inte lite repkaraktär över längd och vissa move? Riktig grad? 7c-7c+.

Jennys bild med en liten highlight.

Wojciech Cosmo och Bruno jobbade på med sittstarten till Watchtower och om ingen revolutionerande beta hittas blir det hårt. Känns lite avlägset men inte helt borta.

Vi avrundade dagen på den gamla campusstenen med att repetera den numera omdöpta Janne Bananne---

Det var länge sen men nu är det dags igen. Oneliners från en underhållande tråd på bannersiten.


"It should be forbidden to do unnatural things”

Oh, déjà-vu... har vi sett detta någon annanstans?

7 kommentarer:

E9 Climbing sa...

one liners fran banner siten:

"If the 7c+ pitch would have been on the ground, my wild guess would have been 7b+."

Om Eternal Flame pa Trango, gjord av Gullich, Pou och Hubers...

Gud kan gradera fran tangentbordet....

Anonym sa...

Haha det där tog dej säkert 2 timmar med photoshop. Borats syssling...

Janne Bananne är så jävla coolt, önskar att alla grepp va lite sämre så man skulle vara tvungen och lägga ned mer tid på den. Det är ett sånt problem som vore värt och lägga mkt tid på.

//Cosmo
PS! Sydde. Har funderat mkt på Babe den kåta lilla grisen (Tidelagstaket) och har kommi fram till att den är snäppet lättare än Lockfågel. Står nu som 7b

Linus sa...

Riktigt skön första bild!!
Nybbans senaste proejkt... http://www.flickr.com/photos/30666026@N03/4029914322/

Bruno sa...

Två timmmar? 5 minuter i skitprogramet paint. Helt omöjligt att göra något vettigt med det men ibland har man inte många alternativ.

Hade jag haft ps när jag gjorde den hade Sydde(och troligtvis Steklund, Jenny, Katrin och Björn också för den delen) haft en riktig mexarmuscha vid det här laget men det var inte möjligt att få till.

Men Cosmo, jag har en variant åt dig. Du kan ju fortsätta ut till höger från den position som jag är i på bilden i stället för att gå rakt upp.

Apropå one liners: "Igår satt jag hemma och kollade på progression och drack baileys. Det var NAJS!"

Anonym sa...

Jag har fler one liners. "Jag har två bollar och dom är helt jävla värdelösa!" "Jag skakar och slår på dom men det kommer ju inget!"

Det har du rätt i Bruno, frågan är bara om den blir lika fin?

Såg rätt cool ut Linus.

//Cosmo

Gustav sa...

omg...

Riktiga juvelen i debatten (som ingen huggit på än) var väl när Jens även tyckte att det var onaturligt och oetiskt att fira nedför en led som man tänker redpointa.

Med andra ord är det för all framtid kört att få en godkänd(*) bestigning av en led om man firat nedför den.

(*) godkänd som i respekterad av Jens.

sydde sa...

Jag lät mig inte luras för en sekund!
...eller kanske lite'rå. Och så värst många sömnlösa nätter blev det faktiskt inte...