måndag 12 oktober 2009

De största lögnerna

För ovanlighetens skull blev det ett okommenterat inlägg igår kväll. Det kommer förhoppningsvis inte att upprepas särskilt ofta. Focksta i lördags alltså, igen. En del kanske frågar sig varför några av oss överhuvudtaget valde att lämna Uppsala. Scrolla ner någon meter så har ni en av anledningarna. Icke desto mindre finns det en hel del högkvalitativ klättring. Vi har naturligtvis Steklund att tacka för flera av problemen. Några av dem kanske har legat lite anonymt eller inte varit direkt synliga vid en första anblick. Prins Valiant är ett utmärkt exempel på det senare. I lördags sken solen och det var dags för Katrin och Cosmo att klättra detta fantastiska problem. Egentligen är det bara 1-2 move men de är så vackra att de fångar essensen i bouldringen. Att Katrin krossat höger stortå och bara kan få på sig mina 42:or betyder att hälkroksproblem är varmt välkommet.

En utfrätt Flamman skickar sittstarten.
Efter att alla fått sända sitt-eller ståstart gick vi runt en vända i kaoset och inventerade gamla projekt som måste dokumenteras innan de helt och hållet mossar igen. Just nu är det gamla project chaos som är nära att få en första bestigning. Problemet var nog bland de första som borstades upp men av någon anledning (några ungar byggde en koja under problemet) fick det stå orört tills för några veckor sedan. Le Stef var nära i måndags men nu när han är i diasporan är det lite mer öppet. Tompa-garanti utlovas till nästa besök.

Bruno, uppenbart exalterad över alla bortglömda projekt. Vattenfallet på areten dämpade dock dom värsta glädjeyttringarna.

Vi avrundade med Svälthammaren där Bruno äntligen höll höjdnerverna i schack och toppade ur Jail break 8a. Därefter började projekteringen på Watchtower assis. Något som vi länge gått och dragit oss för eftersom det knappast sett inbjudande ut. Förutfattade meningar skulle man kunna säga. För det var hårt men också möjligt men framförallt så var det häpnadsväckande läckert. Här har vi något att offra tidssaldot på.

Bruno och Cosmo på skapelsens just nu mest intressanta problem.


----

Helt apropå, såg ni Mr Flopperton i Cosmos senaste film? Det får oss osökt in på ämnet stora lögner.

Ett axplock:

"Today we slaughtered them in the airport. They are out of Saddam International Airport. The force that was in the airport, this force was destroyed."

"I'm not a crook"

"I did not have sexual relations with that woman"

"You look solid!"

"Nästa är en jug!"


och sist men inte minst:

"Jag har dig!"

Fråga mr Flopperton! Jag tror jag råkade yttra ovanstående, sekunderna innan Flammans stuss kraschade rätt ner i paddorna... två gånger om. Knivigt det där med spot. Antingen blir det inget utrymme för oväntade manövrar eller så tar man risken att få stå tomhänt med en vilt gormande klättrare på backen. Tur då att corollan sväljer dubbla Mondos.

För en gångs skull är vi någorlunda med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är egentligen möjligheterna för sittstarten om man inte ser ut som en albatross? Ännu intressantare kan tänkas?
//Syddovich

Anonym sa...

Det finns en liten syddovich-krimper i som är lite närmare så d går! Skitcoolt/galet move gör man därifrån Brüno är på bilden //The Big Jebowski