måndag 21 september 2009

Om förbud

Vissa grejer skriver man inte om. Till exempel brukar man kanske inte lägga sina privata mail på nätet. Dear Mr Horny guy, No I don’t have any photos of my dog… Är det klätterförbud i ett område kanske man inte heller skyltar med att man är där. I ett obetänksamt ögonblick för något år sedan gjorde vi det men det kommer inte upprepas. Skyltar man med det antingen här eller i scorecard leder det i slutändan till mer trafik i området och potentiella problem framöver. Sedan kan man ju tycka att förbudet är omotiverat och inkonsekvent tillämpat i reservatföreskrifterna.

När vi är inne på förbud har vi noterat att det råder nytursförbud i Focksta. Känns kanske inte att det är så mycket att hänga upp sig på. Det mesta och bästa i reservatområdet är redan uppborstat antingen som färdigt problem eller projekt. När Focksta dessutom sträcker sig mil efter mil utmed Route 55 finns det ju massvis med block utanför reservatet. I går gjorde Olof en ny 7c på ett ströblock nära Ramstalund. En gång i tiden dömde jag ut taket som ointressant. Det är ju brant och har grepp. Vem vill ha det?

Ännu ogjord variant på Lockfågel.


Till sist noterar vi att de äldre herrarna fortsätter imponera. Wulfen på Örnberget och Luhren i trollskogen någonstans. Hatten av. När äldre herrar är på tapeten så fick DD till det, dessutom obetalbar draghjälp av de sedvanliga tjockskallarna som kryllar där ute på nätet.

4 kommentarer:

Johan sa...

riktigt fin linje, var det urtoppningen längst bort via dyno som blev gjord?

Hade varit kul att få lyssna på konversationen som slutade i beslutet att inte orka borsta upp det hela första besöket.

Bruno sa...

Nah, det ser bättre ut på bild än i verkligheten...

Eller, minns i alla fall att jag tänkte att det där kanske kunde vara intressant om man bodde i Uppsala men inte var något att åka till ända från Stockholm.

Har flytten gått bra? Börjar klättertarmen skrika snart och är det inte på tiden att du och Crona vaknar ur dvalan?

Anonym sa...

Det är inte Tidelagstaket som Sydde klättrar. Det är Lockfågel - startar i mitten, längst ner på stora greppet, sedan rakt upp via krimpar och sidotagen. Tidelagstaket med avslut på samma sätt som Lockfågel och hela vägen ut höger är fortfarande ogjorda.

/Olof

sydde sa...

Jag har alltså kallat själva taket för Tidelagstaket. Ungefär som man säger Ahlgrensblocket eller Svälthammaren. Något boulderproblem som heter Tidelagstaket finns väl inte?