onsdag 9 september 2009

Nytt vid Baggensfjärden

Visst har ni klättrat på Finnsvedsberget och tyckt att stenkvaliteten varit bland det bästa Stockholm har att erbjuda? Visst har ni förtvivlat insett att godsakerna bara finns på ett begränsat område? Hej, nu finns det nytt att klättra!

Sydde och Bruno upptäckte för några veckor sedan att det gick att klämma in en till tur alldeles till höger och Kattöga samt att det var möjligt att göra ett alternativt utsteg till Baggen. Utsteg kanske är att ta i för lite eftersom lederna har mer fristående klättring än gemensam. Sydde begick i förra fredagen borrmaskinsdebut med allt vad det innebär. Några lärdomar rikare blev han nog, men berikade samtidigt klippan med nyklassikern Kvinnofällan och ett ännu ogjort projekt. Mer ihållande än jugfesten på Kattöga men ungefär lika fina generösa grepp ger Kvinnofällan goda förutsättningar att bli välrepeterad. Gradförslaget hamnade till slut på 7c.

Projektet lär segla om Tintin direkt som klippans gradmässigt största skalp. Fint är det också för den delen. Projektet är troligtvis öppet men ge Sydde någon vecka till att försöka på Habibi som han valt att kalla den.

Bara den Kvinnofällan i sig borde ju falla under villkoren för det mycket generösa erbjudandetn om gratis förare . Om den faller för variantregeln, vilket jag gissar på att den inte gör, borde ju i alla fall leden till höger om Kattöga uppfylla samtliga villkor när den väl lämnat projektpuppan.

Sydde hänger på Karbin så det är bara att lämna ett ex där.


Föraren är inte skalenlig. Det finns mer utrymme mellan Baggen och Kattöga än vad det ser ut.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt, fler utstegsvarianter. Kan man inte klättra upp i 1 och traversera in i habibi och upp? ny led och fler poäng.

Bruno sa...

ha ha, ett tips är att sticka ut och kolla på lederna innan du dömer ut dem. Skulle inte kalla det utstegsvariant då man lätt får för sig att det endast är den sista metern som skiljer sig åt. Sett till andelen egna move är Baggen och Kvinnofällan mer självständiga än Bad Boys och I'll be back.

Anonym sa...

ASG, Habibi och kvinnofällan

Tur att man trots allt kollar in 8a ibland, annars skulle alldeles för många poänger här på tbs susa obemärkt över huvudet.
:)

Anonym sa...

appråpå finnsved. Kattöga har en jug som sitter rätt löst. Om den trilla skulle leden bli mycke svårare o då skulle stackars jag inte ha en chans på den. Kan man kanske sika den eller va det heter. Jag vet inte hur man gör men skulle gärna hjälpa till.
/johan

Anonym sa...

Det bästa är Sika våtrumsfog. Har använts mycket i Göteborg och gett mycket glädje.

sydde sa...

Det är alltid så härligt spännande att klippa från den där kluckande juggen.

Sika försiktigt.

F sa...

Är det bara sportprojekt eller finns det utrymme för tradleder?