torsdag 30 april 2009

NK + NKB2

Stefan går på vatten just nu och det löjliga är att han knappt klättrar något alls. Om vi skulle ta Syddes moveantal den senaste månaden skulle vi fråga oss om det verkligen var en klättrare som vi jämförde med. Nu tillhör duracellkaninen Sydde den ena extremen och le Stef är vid dess antipod. Le Stefs nya problem i Nacka kvarn till vänster om UF kallas inte längre Hubs projekt utan går under benämningen Wild style och är troligtvis i samma gradspann som sin granne.

Carl-Ola har nått till Stockholm på sin lilla rundtur. Imponerande flash av Moonlander. Lika imponerande som Bosmas fortsatta krökning av statistiken genom att addera en sittstart till Armstrong. Statistikt sett börjar det nu se löjligt ut. Säkert 30 8b i Stockholm och bara några enstaka i resten av landet. Har stockholmarna lärt sig hemligheten av schweizarna? Schweiz har ju som bekant sjukt många fler hårda problem än slovakerna. Ja, jävlar! Och här sitter man med tanter och farbröder på DDR-parkbänken när alla andra ungar får leka i karusellen.

9 kommentarer:

Linkan sa...

Jag fäller en tår av skratt!

Anonym sa...

Tror att orsaken till att STHLM har så mycket hårda problem är att man i, tex, GBG får stryk om man gör en variant, vilket stundom krävs för att bumpa upp en befintlig grad.
Om det mot förmodan sätts upp ett hårt problem kommer någon och borstar fram en jug 2 meter till vänster och vips är graden halverad.

Anonym sa...

Jaja, man får det man förtjänar. Stockholm fick hårda boulders och Göteborg fick Jens Larssen...

Då väljer jag nog Stockholm med 8b som kan vara en variant...

Bruno sa...

Stryk? Nog finns det varianter i GBG. En nya era i gbgbouldringen skönjs med Högström, Walker mfl i bräschen.

Pierre sa...

Jag nyfiken på vart dem olika hyperaktiva bouldrarna skoutar panghårda linjer och hur stor % andel av problem som är 8B i dem olika regionerna runt om i Sverige? Säger inget om ev felgraderingar då dessa problem ligger utanför min tilfälliga ambitionsnivå. Vad hände föresten med den oskrivna regeln att det bara är Ben Moon som får gradera proplem utan att ha klättrat dem?

Jag vet iall fall vad roten till problemet ligger:


Stockholm = Nerds i puffiga (eller jävligt tajta ) byxor som söker bekräfteklse i höga siffror.

Resten av Sverige = Hårdingar som inte har behov av ytligheter som höga grader.

Det börjar bli vansinigt tråkigt att behöva höra på detta eviga tjat om soft vs sandbag så fort någon gör ett hårt problem.

Tänk om avundsjuka och missunsammahet kunde mynna ut i samma mängd pepp istället.

Pierre sa...

Opps, glömde vist att gratulera alla hårdingar o pufferpants för helgens sends!

Big up ill alla er som försökte men inte kom upp också.

wille sa...

kanske är den högsta prestationen att helt enkelt komma upp efter en sisådär 500 press? oavsett grad.
Jag skulle iaf bli impad.

Anonym sa...

Ja fan, Magnus Högström och den nya göteborgaren Geir Söderin is the shit!

Anonym sa...

maste kolla:)