fredag 6 februari 2009

Fredag igen igen

Det är inte alltid saker man skriver har en direkt och tydlig effekt. Mycket sällan förhåller det sig på det viset. Därför är det värmande att se att kättarna på Verket kryper till korset och avsvär sin tro till antibouldringen.

"Det har kommit till min [Peter Bosma] kännedom att vi har brustit i våra rutiner angående ovannämnda problem. Som ytterst ansvarig känner jag mig djupt bekymrad och ni ska veta att detta är ingenting som jag ställer mig bakom. De skyldiga är nu bestraffade, hårt.
Och för att kompensera ert lidande har vi nu införskaffat en ny tv i receptionen med tillhörande klätterfilmer
."

Och så slänger vi in lite reklam:

"Vi har även ett antal nya kvalitetsproblem uppsatta för er att åtnjuta."

Det där med TVn är en bra idé så länge de inte envisas med att låta kvalitetsfilmer som 60 years later rulla som de gjorde häromdagen.

---

Vi ser fram emot att följa The Pinkie Show i fortsättningen. Ali "Hot Stuff"-Velin har uttryckt sin förhoppning om att den ska fyllas med smaskigt skvaller från de yngre generationerna. Bruno J Smörjer blir nöjd om de uppfyller:

The Pinkieshow är, som ni kanske förstår, också en klätterblogg men mer inriktad på tävlings- och inomhusklättring. Vi har koll på vad som är inne och ute!

Vi kommer blogga om nyheter i klättervärlden, tävlingar och annat som har med klättring att göra.


---

Något senfärdiga men vi vill ändå skicka i väg en gratulation till Magnus Högström för hans fina vintersäsong som han krönte med High Voltage häromdagen. Högström och Söderin lär fortsatt vara i framkant på boulderscenen i många år framåt. Deras spree i Västervik övverträffar sannolikt den som Crell, Dyl och le Stef hade för några år sedan (som AKV krönte med OGFGA).

Vi noterar också att Mange har ett gott öga för att följa god göteborgspraktika att sätta upp långa hårda problem. Och vi måste erkänna att det är trevligt att det i Göteborg sätts upp problem som i Stockholm hade hamnat på Luhrens interminabla nyturslista som en två bultarsled utan ankare. Är det väder ska jag se om jag inte vågar mig på ett försök vid mitt kommande besök.

Saxat:

We at 8a feels like Magnus Högströms new problem High Voltage deserves to be graded with our freshly invented slash boulder/route scale. Since we have implemented it for famous routes like the Fly 8B+/9a, we feel we would violate our high journalistic standards if we didn't implement it thoroghly. We at 8a feels the new beast of a problem feels more like 8B/8c+ than just a brave and humble 8B.


Apropå 8a.nu skickade vi ett förslag till dom för någon vecka sedan. Vore det inte fint om man kunde ladda upp bilderfilmer på sidan på samma sätt som man gör med bilder? Det skulle vi satsa på.

2 kommentarer:

Mr. Axelpress sa...

Bra idé där på slutet... det skulle kunna få "BIMBO" att återuppstå i viss mån... lägg till kommentarer alá en blogg och saken är biff!

E9 sa...

"som i Stockholm hade hamnat på Luhrens interminabla nyturslista som en två bultarsled utan ankare."


HAAAAAAA HAAAAA. Jag borjar tro pa ordspraket ett gott skratt forlanger livet eller for att vara mer modern The Bruno Show forlanger livet for vem dor pa en boulder...