måndag 9 februari 2009

Brotorp

Det sitter en kille på marken med en stor välfylld dunjacka. Plötsligt resar han på sig och tar av sig jackan. Under finns ingenting, som om det var den naturligaste saken i världen. Helt följdriktigt borde han även slitit av sig sina byxor. Efter denna flagranta halvstrip känner man sig naturligt snuvad på konfekten när han halvt påklädd ger sig i kast med stenen. Så här ska det som bekant se ut.

Jag vet inte hur många poäng Linus skulle få i Wiklunds stilkalender för sin klädsel. Helt klart är dock att Sydde mfl inte skulle vinna gillande hos stiloraklet.

Klätterbilder har lovat att i fortsättningen vara en östkustsk motsvarigheten till Climbingpics och Crimp och leverera en ny bild per dag - mycket välkommet. I likhet med sina östliga grannar utlovas även fokus på vissa temaproblem. Januari och februari ska helt och hållet gå i Eldfödds tecken. Att vi ens var ute och klättrade i lördags kan man starkt ifrågasätta. Dimma, duggregn, snötäcke och plusgrader brukar sällan borga för kvalitativa friktionsseanser. Smittad av Cronas och Bancs entusiasm mötte vi upp vid två kvadratmeter drypande sten.

Idag ångrar jag ingenting. "När misslyckades man senast på en 7b+", liksom. Även om vi torkade blev allt snabbt blött igen men det var faktiskt riktigt skönt att klättra ute igen. Det var nog en månad sen sist. Och Eldfödd är ett riktigt bra problem som fallit lite i glömska. Den rekommenderas varmt och placerar sig lätt på topptio över Stockholms finest i 7b+ träsket.

8 kommentarer:

Johan sa...

Med tanke på dagens blygsamma framsteg under superförhållanden kan nog Mars också vigas åt Eldföddbilder

Bruno sa...

Tråkigt. Det såg ju ändå ut som om ni skulle kunna få ihop den under gynnsamma förhållanden. I lördags var greppen antingen blöta eller varma och ångandes.

Jag ska introducera dig för granitgrottan i Vita bergen så att du kan få lite omväxling i stockholmssessionerna.

Linkan sa...

Självklart så kommer jag att bättra mig i framtiden.

Ska de va bad-taste, så ska de va bad-taste!

Anonym sa...

Jag vet inte om man ska stirra sig blind på graden. mycket prat som 7B+. Det är en hård sådan.

Anonym sa...

Citatet är taget från ett helt annat sammanhang. Problemet kändes ganska på pricken graderat. Varken för hårt eller för lätt.
/J

Anonym sa...

The Font scale ...solves the controversial 7b+ anomaly in the V system namely that 7b+ is a gateway grade to the harder problems but doesn't really map onto the V system...

7B+ är en mycket viktig grad - kanske den viktigaste.

Är man lika duktig som herrarna Wulf och Smedsaas så misslyckas man förstås sällan på denna grad.

Eldfödd är ju benchmark för krimpig 7B+

//FS

Anonym sa...

Det där är inte sant. I font får man regelbundet spö på problem ända ner till 6a+.

/Jon

Hasse sa...

Det märks att herr FS är uppfödd i umeå med uttalandet -"7B+ är en mycket viktig grad - kanske den viktigaste."

När sydde var prospect så var 7B+ benchmark och det verkar tydligen ha satt sina spår ;-)