onsdag 18 juni 2008

Höversby

I dag är det "The day of nothing". Vi har gått så långt in i inaktiviteten att till och med dvalan känns stressande. I dag är dan när ingenting händer. Kanske kommer något att ske lite senate men just i denna stund är någonting ingenting. Det är så mycket ingenting att även de som gör något av ingenting inte kan göra någonting av det.

Det var inledningen till en text i måndags. I tisdags fick vi ny fart och landade i Höversby, av alla ställen, och kickade igång systemen igen.

Höversby är litet men naggande gott. Med Knutstorp i omedelbar närhet är området också en destination för lite mer långväga resenärer. Tre riktigt klättervärda problem och lite annat smått och gott. Finast är nog Samuraj 7c tätt följt av Ronin 8a och Guns n Roses 7c. Som vanligt med Lping-bouldringen förstår vi oss inte på graderna. Eftersom vi tidigare har hävdat detta och linköpingsborna har skickat lite undrande frågor om denna Hawaii-stämpel ska vi försöka förtydliga vad vi menar.

Samuraj som av många anses vara lite lättare än 7c, då annan beta än OG brukas, anser vi är solid i sin grad och hårdare än Guns n Roses eller någon av alla varianter på Kristibrudblocket i Knutstorp. Gällande probelemen Silverado och Aldrig vid min svans hade graderingen varit den omvända om vi själva hade graderat. Vår generella uppfattning är att det är snålt med poäng på de lite flackare problemen medan man generellt får bra utdelning för mödan på de branta. Samtidigt bör man inte glömma att denna uppfattning säkert säger en hel del om vår egen förmåga.

Klart är att Knutstorp och Höversby har våran starkaste rekommendation i dagsläget. Så mycket bättre block finns det inte på många andra ställen i detta land.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att ni gillar Höversby, några nya linjer?

Graderna på varianterna på Kristibrud bör man ta med en nypa salt då ursprungslinjen "Mad Hooker" från början stod som 7b och jag gissar att det är den linjen som övriga linjer jämförts med. "Mad Hooker" har sedemera åkt ner ett snäpp (kanske bör den ner ytterligare ett till 7a) medan övriga linjer ej justerats.

Att "Mad Hooker" sänkts beror både på att ett grepp lossnat (jättegrepp i sittstartshöjd) och ett nytt grepp kommit fram (liten krimp 2,5 m upp). Ryktet säger att "Mad Hooker" från början gick som sittstart mha greppet som lossnat. Någon som känner Stefan Wulf kanske kan reda ut det?

/Stefan H

Anonym sa...

Det är ju fina stenar och bra stenkvalitet. Det är ju inte så ofta man stöter på det. Inget nytt. Det blev problemen som nämndes i texten. Roninstarten var ett mysterium men vi insåg efteråt att man får sitta på stenen för att lätta./Jon

Anonym sa...

Jo, visst är det fin kvalla både på stenen och linjerna. Stefan R o P har gjort en grym insats med sina FA:s.
Det går att göra ett par nya linjer vänster om Silverado också om man har några extra paddor med sig.

btw, har ni fått in någon Mighty Grip än?
/Stefan

Anonym sa...

Var där för ett par dgr sedan jobbar på att toppa Ronin rakt upp...Stenen skall bort för att undvika förvirring... Startar från låga krimpar... höger häl i triangel format hål...vänster mot väggen... (Hårt kritade pinchen för vänster hand använder jag inte)... hoppas ni blir klokare...Raz