torsdag 26 juni 2008

Hodo

En del personer med bristande självinsikt brukar uppmana sina meningsmotståndare på internet att klättra mer och skriva mindre. Klättra och skriva på internet är sällan rena substitut, något vi ganska handgripligt har förevisat med den senaste månadens relativa inaktivitet. Vi har knappt skrivit en rad på bloggen, samtidigt har vi inte rört oss många meter i höjdled. Senast vi intog en horisontal position var när Italien sparkade ut Frankrike från mästerskapen.

Men det är ju inte riktigt sant.

Ibland sker det saker som får en att förstå att något särskilt är på gång. När vi för någon månad sen upptäckte att det för en gångs skull fans tvål på muggen på KV höjde vi på ögonbrynen. Något särskilt var helt klart i görningen. Hur ofta får man tvaga labbarna efter konstens alla regler på ett klättergym i Stockholm? Det är som att komma till gymmet och upptäcka att det är rent och välstädat. Inte särskilt sannolikt - det sker ungefär med samma regelbundenhet som våra kärnkraftverk havererar. Definitivt skumt. Och när vi kom ner till väggarna och möttes av inte bara en utan tre David Hodo-kopior insåg vi att KV äntligen äntligen börjat styra upp sin interiör. Boulderväggarna under fjällrävenväggen såg annorlunda ut. KV har länge varit i behov av lite uppryckning och vi ser fram emot fortsättningen.


Hodo

Ali kommenterar:

"Märkliga rykten hade redan börjat cirkulera att den nya väggen skulle eventuellt vara en fara för dem som körde rep på fjällräven.

”Någon kommer att skada sig. Kidzen är rädda att falla.”

Men vid första anblick av den gamla bullen så poppar den första frågan upp;

”Hur f*n kan man skada sig om man tar ett fall där?”

och alla eventuella farhågor dementeras av Bozman.

Hur som helst så är väggen ett fint ansiktslyft för verket. DJ båset på toppen får en redan nu att ladda inför nästa Boulder Bash. Flip the beat."


---

Ibland ångrar man att man inte knäppte på kameran. I fredags gjorde Olof en episk bestigning av Frispel i Kasviken. Hade vi fått den på film så hade veckan varit räddad för samtliga läsare av denna blog. Nu fick endast närvarande privilegiet att njuta av Olofs konventionsprängande ordsvador och klättring.

En annan grej som borde dokumenterats var Flammans expriment med diverse hudvårdsprodukter. Efter att ha tillbringat minst två timmar för mycket i solen gick Flammans nylle i rödrosa. Naturligtvis känns det inte bra och sånt måste smörjas. Vad finns till hands? Jo, Climb-On!

-Hrm, är det någon som har något annat än Climb-On.

Tystnad tillbaka. Så Flamman börjar nogrant kleta in hela fejjan med Climb-On. Funkar så där - det vet Flamman nu. Men fett blir det, riktigt fett. Då kommer Bruno på att Steklund med hela sitt Himbo-kit sitter i samma bil.

-Stekis, har du något åt Flamman?

- Visst, vad vill ni ha? Elisabeth Arden?

I ren desperation applicerades även EA. Resultat? En välvaxad Red Delcious:---

Har ni extremt lite att göra kan ni scrolla igenom denna guldtråd på TKAK. Är inte de norrlänningar underbara när de kommer i gång? Grälsjukare folk får man leta efter.

"-"Jag anser att jag har gjort för få (garanterat under tio) sprängningar, blockförflyttningar, markberedningar mm för att kunna tilldelas "cred" för att ha gjort en betydande insats på Skravelsjö och därmed så besitter jag ej kunskap att förstå vad som är rätt och fel för detta område."

-"För att jag inte ska kunna anklagas att "glida" på andras bekostnad så förbjuder jag er härmed att använda mitt namn i erat register på platser som jag ej själv godkänt"
"

3 kommentarer:

hasse sa...

Är de där citaten en hämdaktion för min recension av UPPBLOC-omslaget? ;-)

En skön effekt av att ha dragit sig ur cred-hysterin är att fler får tillfälle att sola sig i glansen för problem som de definitivt aldrig var i närheten av ett FA samt med minimal borstningsinsats i bagaget. Det kallar jag äkta kamratskap!

Ett intressant exempel är "bärnsten" där två personer rensade och klättrade skiten men ett helt crew kom några veckor senare och plockade bort en sten från landningen. Anledningen till att exemplet är bizarre är inte att FA fick dela med sig av cred-faktorn utan hur hur viktigt det är med uppmärksamhet för att man varit i skogen och gjort saker som i första hand helt gynnar sig själv!

Anonym sa...

Inte alls. Gick in och läste när spammet bumpade tråden.

Jag upphör aldrig att förundras över etiken uppe i norr och vilka konsekvenser det har på debattklimatet på TKAK.

/J

Hasse sa...

Det som är så fantastiskt med norrlänningar och i speciellt TKAK är att folk faktiskt gör skillnad på internet och mänsklig gemenskap. No hard feelings ... oftast!

Men det var inte jag som skrev spam-inlägget utan enbart den fina efterföljande recensionen.