fredag 18 mars 2011

Till onanistens försvar

En del klättrare verkar ha komplex över att då och då ta sig en skön runk. Inget konstigt med det eftersom vi har millennier av religiösa normer inpräntade i våra hjärnor. Men som en man av min tid kan jag ändå inte undgå att undra om det inte är lite smått viktorianskt att hålla på att förknippa onani med fenomen som du ringaktar? Nuförtiden när alla är rika, sett ur ett globalt perspektiv, har kampen om överlevnad övergått till att maximera vårt njutande.

Det mesta i det här samhället handlar om att maxa myset och ha det så skönt som möjligt. Ta en sväng ut i den stora bloggvärlden och du kommer gå vilse i skog av sinnesstimuli. Det handlar om vin, hemproppade korvar, kaffebönor, surdegsbröd, semlor och så vidare i all sinnrik oändlighet (säg mig, går du igång på orden hemvevad och bea?), allt för att nå kulinariskt orgiastiska nivåer. Vad har vi mera? Spotify, chokladhealing, spabehandlingar, Yasuragi och fredagsmys; vi är så upptagna av att smeka våra sinnen medhårs att vi helt och hållet glömmer bort att en egenhändig herdestund är det holistiska kittet som saknas för att tångbadet på Hasseludden ska fogas samman med en champagne- och lakritsprovning på Vin & Sprithistoriska till det sinnenas nirvana som vi så hett eftertraktar.

Av någon anledning har jag fått för mig att det mest är apartheid-traddare som är ute efter att pinka in lite större revir. Jag har säkert, som så oftast, fel men det är ju alltid en trygg tanke att falla tillbaka på.

Benjamin Linné Ryn citerar Ekehed:

”"Att jaga grader är som att runka" sa Rikard Ekehed till mig för ett tag sen. Det är helt rätt, man jobbar, sen är det gött i typ 5 sek, sen är det över, och så är det bara att börja jobba/jaga igen. Tyvärr blir du blir aldrig nöjd, du kommer aldrig klättra tillräckligt hårt. Dessutom måste folk fatta att det inte finns något objektivt som en 8a eller 5a, det är ju bara en jävla föreställning. Tuff Shit.”

Men, de där euforiska 5 sekunderna när adrenalinet sjunger högt i ditt blod kanske gör alla de där dagarna värda? Det hänger ju lite på hur man är funtad som person men för många är det så livet ser ut. En del är zen, andra inte. En del gillar ’vägen’, andra inte.


Vi avslutar med några axplock från nätet och det är mer eller mindre variationer kring samma tema.

Sport climbing in patagonia is like masturbating in a whore house

Bouldering at the Gunks is like masturbating in a brothel


Hallå? Som att det vore att föredra att umgås med prostituerade.

Bouldering is like masturbation: not as good as the real thing but you don't need to worry about your protection

Top roping is like masturbation…it will satisfy the urge when you can’t get the real thing

Visst blir det tradigt i längden?

Visst blir det tradigt i längden?

Visst blir det tradigt i längden?

etc.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Onanera mera!

henriknils sa...

Da capo! Jag har stulit mig en terapisoffa, kom hit och tala ut.
//henrik

sydde sa...

Själv blev jag mycket förvirrad av inlägget på bannersiten; Något mycket positivt - onani - jämförs med något som verkar vara menat att uppfattas negativt - att aldrig bli nöjd? Men alltså, det är ju självklart det som är tjusningen - både med att onanera, eller att ha sex för den delen, OCH att klättra (inte bara jaga grader utan allt med klättring funkar så - annars skulle man ju sluta efter första leden): Man är nöjd en kort stund men sen vill man ha mer!

Simon sa...

...måste man tvätta händerna efteråt innan man fortsätter jakten?

Bruno sa...

Kan man lära gamla hundar att sitta?

Mezzner sa...

När ni lägger länkar i texten på det där sättet, och de går till 8a, kan ni inte ha varningsfärg eller nåt då?
Jag besöker ogärna siten, men råkar ju ibland ändå göra det genom olika länkar (när jag oanande klickar innan jag läser nere i fönsterkanten vad som döljer i i länken).

E9 Climbing sa...

Ni kanske ska undvika att zippa pa er Volnay fore ni skriver inlaggen sa kanske ni far med de verkligt roliga poangerna i traden... Fast dom kanske inte va roliga...

Jonas Wiklund sa...

Masturbering hjälper mot rastlösa ben (Wittmaack–Ekbom syndrom).

Källa: http://www.sleep-journal.com/article/S1389-9457(11)00050-5/abstract
samt
http://www.news.com.au/technology/sci-tech/sick-of-jerking-in-bed-try-masturbating/comments-fn5fsgyc-1226031963818

Anonym sa...

While it´s ok for foys to masturbater, the sme is obviously a shame for girls. http://everything2.com/title/On+the+Dangers+of+Female+Masturbation