onsdag 30 mars 2011

Hänt i veckan

Innan vi ger oss i kast med veckans väsentligheter gör vi en liten tour d´horizon och spanar in vad som faktiskt har hänt här i klättervärlden.
Till att börja med måste vi ta och gratulera Karbin-Steffo till att ha klättrat sina drömmars problem The Vitruvian man i Chironico. Problemet har allt som Steffo drömmer om: grytkaraktär, slutmantel i höfthöjd och graderad 7c. Det blir inte så mycket bättre än så här om man har den där läggningen. Möjligtvis skulle det då vara Kendo uppe på Mont pivot. När vi ändå är inne på Schweiz rakade Steklund och Flamman av ett gäng hårdare problem. Fake pamplemousse, Le pillier, The arete with the pocket och Komilator för att nämna några. Jag är osäker på om Flamman gjorde det förstnämnda och det sistnämnda har han ju gjort förr.

Steffo

Om vi istället riktar blicken mot hemmaplan börjar vi med att gratulera Sydde till en fin bestigning av Enigma. Hemligheten för att lyckas den här gången var att ta till Brunos specialknep: Daniels vänstra Boldrini apache. Täckta med gummi och helt raka. De fungerade perfekt. Han misströstade med sina Solution när han fick det gyllene erbjudandet av Danne. En minut senare stod han på toppen av problemet. Grattis! Du har verkligen jobbat hårt för det här. Duracellkaninen Cosmo frustrerade på Enigma men kan trösta sig med att ha gjort en sällsynt repetition av Bastard förra fredagen.

Inga kommentarer: