tisdag 1 februari 2011

Uno-X

Naturligtvis grämer vi oss åt att andra vintersporter lockade mer än just vinterbouldring. Säsongens frukt smakar bäst, hävdade Tväråna för fem år sedan innan han tog första skäret ut på Ekoln. Så kanske det är. Men säg inte den person som faller för festelsen att köpa jordgubbar i december eller vad man nu är sugen på.

"Varför ska man anpassa aktiviteterna till årstiderna när man med lite brännare, ullsockor och entutiasm kan göra tvärtom?"

I söndags var det nästan lite för lättillgängligt för att kvala in som vinterbouldering. I alla fall om man drar ut till ett soldränkt koblock i Ågesta. Eskapaderna har dokumenterats både här och här.

Den nya föraren som både är snygg och har ett läsvärt innehåll kommer säkert öka aktiviteten i området. Om Uno-X beskrivs de vedervärdiga omständigheterna som rådde under Fredrik Malmros förstabestigning. Vad som inte nämns är att den beta som Fredrik använde. Samtliga* efterkommande bestigningar har egentligen handlat om att "sträcka sig förbi de egentliga svårigheterna". Därför utlovar TBS en riklig och generös belöning till den person som blir först med att repetera problemet med malmrosska metoder.

Foto: Jonas Lind

*Vad vi vet och det händer ju titt som tätt att vi vet fel.

2 kommentarer:

mrjling sa...

Ojojoj. Det var tider det. Ja ni ungdomar, ni ska få se.

ATV sa...

För lättillgängligt?
Ni skulle varit i Focksta där det var ett centimetertjockt istäcke över hela EFOB. Greppen värmdes fram, men handlovarna låg på blankis och missade steg straffade sig snabbt.

- Den principlöse tvärånisten.