måndag 14 december 2009

Ytterligare några rader om tävling

Tävlingsdiskussionen är ju rätt så trist egentligen men nu har vi råkat be om det, Vi tar tjuren vid hornen och summerar några tankar om helgen. Nota bene, Mats, vi förespeglar inte att vi sitter på receptet på ett lyckat arrangemang. Vi kan dock känna stanken av en dålig idé.

  • Angående formatet i lördags uppfattade jag det som att utslagningsformatet i finalen är bra för publiken men inte riktigt lika uppskattat av de tävlande. Ett misstag och du är ute. I det gamla formatet är det möjligt att reparera ett misstag. Smaksak vad man väljer. I nuläget är det dock mer angeläget att locka tävlande snarare än publik.


  • Antalet lusseevenemang var osedvanligt högt vilket säkert bidrog till det låga deltagarantalet. Som någon redan har varit inne på i kommentarsfältet kanske det är lite märkligt att förbundskaptenen för landslaget Lars Högström är med och underminerar deltagarunderlaget genom att arrangera tävling på egen vägg. Klart att göteborgarna håller sig hemma. Av de som var på landslagets olika träningsläger för ett tag sen var det bara en bråkdel som var på plats i Västervik.


  • Startfältet på 50 fresh gick verkligen inte av för hackor. Matilda, Bosma och Danne var där samt ytterligare ett gäng som skulle kunna konkurrera om finalplatser. Intressant är att flera bland annat deltog för att kunna vara med på finalen som hålls i den sista deltävlingen. Uppenbarligen är det inte enbart ett trevligt och gemytligt plojarrangemang för de som deltar.


  • Lokala tävlingar är inte heller något som TK borde pyssla med. I de flesta fallen är det ekonomiskt bärande arrangemang. Arrangörerna slår två flugor i en smäll. De får boulderväggarna helt ombyggda samtidigt som de blåser upp omsättningen rejält under en normalt sätt rätt död fredag. Totalt var det omkring 200 personer i Norrköping och Stockholm som deltog. Vad ska TK dit med pengar att göra? Kanske för att tvinga på dem nummerlapp. Det vore ju hu så hemskt. Tvingas vi ha nummerlapp får det nog vara nog med tävlandet. Huvva!


  • Det mest uppseendeväckande i helgen var dock inte deltagarantalet i Västervik utan den smått skandalösa ölprissättningen på ljummen Red stripe på Klättercentret. 30 kronor flaskan är inte ok, inte ens om den är kyld. Annars var det trevligt och problemen var uppskattade av de som klättrade dem.

18 kommentarer:

AK sa...

Du kunde faktiskt köpt 2 Red Stripe för 50:-

Bruno sa...

Ja, Ali det gjorde jag men det är fortfarande för mycket.

Vad hände med en öl 20 kronor?

AK sa...

I Norrköping så var det 20 pix för en 50 cl burköl som gällde.

Anonym sa...

Billig öl och sport håller inte ihop i samma mening. Skamligt med amtliga lokaler som sysslar med idrott och tar emot ungdomar i tävlingen sysslar med sånt.

Olle sa...

Den meningsuppbyggnaden känner man igen.

Skamligt med "anonyma kritiker".

Här i Sverige så har ändå arrangörerna bra koll så att inte minderåriga sitter och dricker efteråt.

Ser dock helt annorlunda ut på världscup turnen.

Bruno sa...

Ha ha ha, stor humor att predika om sunda ideal utan att kunna stå för det. Lustigt eftersom ett sånt här inlägg känns skrivet av en någon välbekant eller möjligtvis hockeyfarsa.

Vi ser naturligtvis ingen motsättning med att dricka några öl efter klättring. Det finns få saker som knyter vänskapsband som en redig gemensam fylla.


Gå tillbaka till IOGT-NTO där du hör hemma.

Carlos sa...

Olle, jag vet inte om jag misstar mig men det känns lite som att inledningen i din kommentär syftar på någon som ofta använder erkänt dålig meningsuppbyggnad (sorry anonym men det där var i min klass...) och du verkar "veta" vem det är. Ärligt talat känner jag mig utpekad.

Jag känner som jag gör eftersom passar extremt väl i "förrövarens" beskrivning och det vad jag vet finns det få som skriver så ofta i diverse klätterrelaterade hemsidor och är dåliga på svenska så kopplingen verkar "uppenbar". Nu är det en liten skillnad, jag har mer eller mindre gjort en sak av att alltid skriva i mitt eget namn oavsett om jag verkar trevlig eller ej. Av denanledningen verkar detta vara extremt olustigt för mig. Har du något konkret att säga (ex. föreslå ett namn) säg det rakt ut. Jag håller med dig om att det är skamligt med anonym kritik, lika mycket som att indireekt "avslöja" ett namn utan att våga skriva det rakt ut.

Hoppas jag misstar mig, i vilket fall jag ber om ursäkt. Ha en bra dag.

"Jag är så trött i fingrarna så jag inte får upp ölen" sa...

EN öl efter träning är bra!

http://www.loparforum.se/viewtopic.php?pid=331

Ja, vi är förvisso alltid lite småskadade. Ska man springa ett marathon så ska man tydligen göra det i Helsingfors...

;-)

Anonym sa...

Carlos, jag tror att du behöver känna dig utpekad. Jag tror Olle syftar på någon annan.

/Jon

Ps. Hoppas att allt är bara annars!

Olle sa...

Carlos. Det är inte du. Fö så tycker jag du verkar trevlig.

Carlos sa...

Ok. Ber om ursäkt. Nu kan jag lägga inbillsk till lisan av dåliga egenskaper, tillsammans med pratkvarn, chipsätare och dålig människa.

Någon som kan rekommendera en skrivarkurs för spanjorer?

Carlos Caramba

AK sa...

@Carlos. Kolla upp Österlens folkhögskola. Deras skrivarkurs är väldigt bra.

Anonym sa...

Svenska sa han!

Carlos sa...

Tack Ali, men jag tror att mina behöv ligger liiite längre ner i kunskapsstegen.

Ni kan gärna återgå till ursprungsteman, om de nu var tävlingar eller ölpriser i klätterhallar. Jag fortsätter med att skriva som ett fyllo tills Ali hittar rätt kurs åt mig.

AK sa...

Men va fan Carlos. Du behöver inte någon SFI kurs. Gå den där nu.

andreas sa...

30 kr för ölen!
vet vad jag ska fylla ryggsäcken med och beckna i omklädningsrummet nästa tillställning

Mats sa...

Tänk - en tävlingsdiskussion och jag är inte med...

Jag kan bara konstatera att alla idéer som omsatts i praktiken de senaste (hur många...) åren verkar ha minskat intresset för nationella tävlingar ytterligare.

Men, jag bryr mig - för stunden - inte längre.

Mer öl till papporna...

Bruno sa...

@ anonym ---> raderat inlägg.
Ska du dra elaka skämt får du stå för dem också.