söndag 13 december 2009

Bouldercup Västervik

Det var sverigecup igår. Sorgligt inklämd mellan trehundrafemtio olika lusseevenemang på diverse olika gym runt om i landet. Med det tävlingsengagemang som finns i Sverige i dag innebar det att i princip ingen åkte dit. Jag kan komma ihåg fel men omkring 7 herrar och 5 damer ställde upp och det är ju inte annat än bedrövligt med tanke på att det finns ett ganska ordentligt underlag runt om i landet för att fylla ut ordentligt. Västervikarna hade dessutom skramlat fram feta pizzarullar till pallen och satsat på ett nytt format för att locka dit lite fler i bredden. Tufft jobb när varenda gym i landet kör samma koncept samma helg.

Enligt uppgift var det bra och intressanta problem rakt igenom hela tävlingen.

1. Katrin och Cosmo
2. Mia och Geir
3. Agnes Aronsson-Fast och Peter Magnusson

Stort grattis!

Kanske dags för en tävling i Stockholm. Kanske kan det dra igång ett lite större engagemang härifrån. Här kryllar det av känd och okänd talang som skulle aspirera på finalplats. Men det lär väl knappast bli något av det nu när Blocstar gått i graven. Och det var väl den enda klubben som organiserat bouldertävling på seniornivå sen muren föll.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lars Högström arrangerar egen tävling i Götet! Snygg tajming...

Mats Engquist sa...

Solna KK arrangerar NM Boulder 2010. Klubben tar säkert tacksamt emot all hjälp från er som vet hur man gör... (Fast den tävlingen körs ju enligt det hatade IFSC-regelverket...)

Med lite hjälp från några vänner skulle vi säkert kunna arrangera fler bouldertävlingar men det finns ju redan en och annan i Stockholm...

Som tonårsförälder tvingas man ju inse att även barnen kommer att bli vuxna... Utförsäkrad ur tävlingssystemet då man fyllt 19...

AK sa...

Det är inget fel på IFSC regelverket. Problemet är bara att det är alldeles för få personer i Sverige som har koll på den.

Mats Engquist sa...

Det är visst fel på IFSC-regelverket. Man blir offentligt kallad naiv idiot om man talar positivt om det - det är fel nog.

BO som bouldercup? Jag har flera hundra nummerlappar i en låda i förrådet - Steffo?