måndag 21 december 2009

Team 5.10Fråga Massih när Team 5.10 dyker upp och en mörk skugga lägger sig över hans blick. Sällan har det ringts så mycket till huvudkontoret och tjatats sen de första ryktena dök upp på nätet. De har dykt upp och av allt att döma är de de drömskor se ser ut att vara. Tre par rök på stört från Karbin och det är lite skynda fynda läge på Karbin. De populäraste storlekarna finns men det är i begränsad upplaga. Addnature har också för den som blir utan.

Jag fick i alla fall tillfälle att känna på dem i lördags och kan konstatera att de verkar vara helt fantastiska. De har ungefär allt man kan kräva av ett par skor om man är intresserad av brant klättring: Superpointade och med så mycket gummi överallt man blir sugen på att få en apelsin intryckt i käften för att looken ska fullbordas. Vad mer kan man kräva? Kärlek. Det lär ni knappast få av en sko, men vad ni pysslar med på fritiden är dock er ensak.

Jo, en grej och det är ju en petitess i sammanhanget. Vi undrar naturligtvis när den optimala tåkroksskon ska tillverkas. Att skon är pointad gör ju att man står som en gud på den minsta lilla graton så fort det blir motlut på klätterbanorna. Men en undflyende tå är knappast något man vill ha när det ska tåkrokas. När kommer tåkroksskon. En gigantisk jävla pråm med gummi hela vägen upp till plösen. Kanske får man leta sig igenom Quechuas sortiment av kvalitetsdojjor ändå. Alla som har klättrat med dem räcker upp en hand! Är det formgjutet som gäller 2010?

2 kommentarer:

Anonym sa...

5.10 V10 är (var) den ultimata tåkroksskon. Så jävla bra, jag som är usel på tåkrokar kan lägga tåkrok på allt möjligt med dom. // Cosmo

God jul på ni alla från mej alla!

E sa...

Den gula quecha-dojan kör jag faktiskt som pressdoja, förvånansdvärd värd de 60euro den kostade!