tisdag 11 december 2007

Noir Désir

Steklund matar på med film. Vi hittade ändå några luckor i regnet och då var det upp på högsta topp utan träd som gällde och hoppas på att vinden gör sitt jobb. Då har man inte mycket att välja på. Rempart, Mont Pivot och möjligtvis Apremont. Även Elephant, 95.2 och Toit du cul de chien. Rempart fick en förmiddag. Strålande sol men blött. Några få problem allra högst var dock tillräckligt exponerade för att kunna klättras. Tanken var att äntligen få riva av Tristesse men givetvis började det stänka när man vecklat ut paddan. Innan dess hann jag dock med att göra en repetition av Noir Désir, ett av de finaste problem jag någonsin har klättrat. Någon har stått och dunkat en fet basketboll mot stenen, vilket skapat riktigt sköna skålar. Ett av få problem i Rempart som inte känns exponerat. Startundertaget i taket var blött varför vi var tvugna att göra en lite mer powerbetonad start längre in i taket. Normalt tar man undercling med HH, VF i sprickan och går direkt med VH till bra grepp på läpp. Ett måste för alla som är har förmågan... Notera armbågshöftlåset!---

Några snubbar bloggar från Vallée de la Romanche, ett område i franska alperna. Även om ni inte har koll på tugget ser det ut att vara en del fina problem. Enligt les bloggeurs ska området inte gå av för hackor heller. Något att kolla in under sommarsemestern?Et bien détrompez vous... On trouve dans cette petite vallée enchantée des secteurs incroyables avec une multitude de blocs d'une qualité digne des plus beaux passages de l'hexagone!Allmänt, fina bilder och topo.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vallée de la Romanche kan nog vara riktigt bra om man är där rätt tid på året. Ligger inte så högt, och är nog varmt på sommaren. Men det är ju inte så långt upp till Briancon och all klättring som finns där...

Anonym sa...

Frågan om det inte är bättre än blocken i Ailefroide. I övrigt är väl inte Briancon så värst intressant ur ett boulderperspektiv.

Anonym sa...

Det har du nog rätt i...
Fast jag har en känsla att det finns fler gömda skatter i dalgångarna runt Briancon. Även om jag bara har knallat runt där vintertid:)