onsdag 12 december 2007

Fan, jävla skit!

I Rempart började vi med att värma lite på L'Angle Allain. I någon förare står den som 6a men om man jämför den med La Marie Rose så förstår alla att det vara är på skoj. Andreas hade ingen riktigt lyckad dag. Till råga på allt kommer Emil och flashar problemet. Andreas följer den gamla stockholmstraditionen och ventilerar sin missunsamhet högljutt. Nu vill vi inte hänga ut någon men det ryktas om att någon i det gamla bouldergänget kring Paladino, där ingen fick vara längre än 1.65, instinktivt ropade "Nej!" när någon gjorde ett problem före honom. En annan klassisk kommentar är också "Fan, är det min tur att vara sämst idag igen?"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt foraren ar angle Allain skogens forsta 5:a och Marie Rose skogens forsta 6:a...

Bruno sa...

Om det var skogens första femma vet jag inte men PA satte upp den 1935 med sina nya klätterskor. Graden verkar ligga på 5c.

Anonym sa...

Skogens första femma var Fissure des Alpinistes. När PA satte upp Angle Allain graderades den till 6- vilken gjorde den till skogens första sexa, en bra bit innan Marie Rose sattes upp. Angle Allain sänktes sedemera till 5+.
Jag vet flera som misslyckats på Angle Allain men som gått Marie Rose utan större problem så frågan är vilken som var den första sexan egentligen.

Carlos sa...

Jag har för mig att jag flashade den här för ett par år sedan. Tyckte att den låg ganska bra som 5+.

Jag fick ihop La Marie Rose efter ca. 6-8 försök bara för att höra (ett år senare) att jag hade använt fel grepp i starten. Rätt start kändes som 6b+ typ :-(

djim p sa...

"Fan kommentaren" utspelade sig i cuvier, på Carnage. En av oss (vi kan kalla honom Malmfred) skickade av den i slutet av den sista dagen på resan, varpå en annan av oss (Jobo) bestämmer sig för att testa det otroliga stick som plötsligt har uppstått. Vips så är han på toppen av stenen, minutrarna senare börjar Jipa att fnissa på bossen åt det löjligt excellenta sticket innan urtoppning och vips så är han oxå uppe, då utbrister Malmfred -FAAN, då fick man inte va bäst den här resan heller!