torsdag 27 december 2007

Lättläst

Då vi sällan har särskilt mycket under fötterna försöker vi undvika aktuella politiska frågor. Men det hindrar ändå inte att vi sätter upp fingret i luften och känner av tendensen. Vi har noterat att det så kallade klimathotet har en ganska schizofren effekt på vår dottersite 8a.nu.

Den 23 december möts vi av den småanarkistiska rubriken "Don't consume too much during christmas". Det kan vi skriva under på. Prylar gör oss ju marginellt lyckligare, mat är bättre. Matchen mellan Bruno och julskinkan slutade 7-0. Nasse var chanslös. Av någon anledning känner sig Bruno ändå som en förlorare.
Dagen efter uppmanar 8a.nu oss att ta flyget till Thailand: "Railay - faster and cheaper via Stockholm".

Antingen så ska man vara konsekvent eller så kan man lika gärna skita i att hyckla.

Dagens lästips går till våra lite äldre läsare: http://8sidor.lattlast.se/?page=42. Har ni problem med typsnittet på siten trycker ni på alt+F4 så är det löst.

Bästa BS någonsin? Näe, men helt ok om vi jämför med hur det har varit. Vi konstaterar att ringbult is the shit trots att det krävs en examen i oorganisk kemi för att limma fast dem. Bruno älskar limbult.

3 kommentarer:

Snurre sa...

Vilken underbar sida. De har liksom cuttat the crap och skrivit väsentligheterna.
"Det har blivit fel på lyset på
många lastbilar som Volvo
har sålt i USA."
Ja varför krångla till det?

H sa...

Visst, kanske hör limmning av bult till oorganisk kemi om man bortser från limmet och enbart fokuserar på en kiselbaserade molekylen i den kristallina fasen.
Ok, adsorption av limhelvetet till oorganiska ytor kanske också ligger i den lilla olyckliga oorganikerns intresseområde.

Men (big f-king MEN), ska ni lösa problemet så behöver ni en revirhävdande alfahanne direkt från organisk kemi! Det är trots allt egenskaperna på limmet som är A och O på om limhelvetet härdar och håller för tilltänkt område.

Eftersom att vi i stora drag kan utesluta att det är adsorption som håller en limbult på plats (lika lite som att adsorption håller en expanderbult på plats) så kan man väl fråga sig om det verkligen är så smart att trycka in limbultar i svenne-granit. Härdar inte limmet ordentligt (pga av temperatur, ej bra rengjort hål, belastning etc) så är det direkt livsfarligt.
However, genom att rotera borren så att diametern på hålet ökar med djupet på hålet så reduceras risken för att rippa en limbult väsentligt.

Further, faktorer som låg dygnstemperatur samt relativt låg korrisionseffekt gör det direkt korkat att frångå expanderbult. Ska man bulta havsklippor så finns ju alltid rostfritt. Är det någon idiot som hävdar att det inte håller mer än några år så kanske jag får vara först med att informera om att det finns olika kvaliteter av rostfritt. Man får det man betalar för!

Thus, tvåkomponents epoxylim reagerar inte likadant för granit (jmfr med kalksten) samt korrisionseffekten på en bult inne i granithålet är tämligen noll och inget.

Så visst känns det så jävla tradigt att folk aldrig lär sig att allt gott från sydeuropa inte ter sig lika gott på hemmaplan. Det är en jävla skillnad på att importera franska graderingssystem och att applicera limbultar på granit.

Anonym sa...

Bruno gillar inte sportklättring på granit.