fredag 23 februari 2007


Som vi sa häromdagen är de norrländska forumen riktiga guldgruvor när man har tråkigt. Sickboy lyfter fram en modern klassiker: http://www.webpage.nu/skk/phpbb/viewtopic.php?t=899. Vi skulle inte bli förvånade om det faktiskt uppstått blodvite vid något tillfälle i samband med denna tråd. Sundsvallsborna lider uppenbarligen av bohuskomplex. Vi ifrågasätter om den demokratiska proceduren verkligen gick korrekt till när SKKs beslut fattades och huruvida SKK verkligen är kompetenta att besluta i denna fråga. Det är en lång diskussion som knappast är avslutad och fenomenet kristallknackning lär fortsätta i samma omfattning om än i det tysta, vilket vi naturligtvis i tysthet är tacksamma över.

Schyssta som vi är så hänger vi därför ut notoriska kristallknackare till till en blodtörstig tradlynchmobb. Eller inte. Ni som vet vet... Rock Mollester skulle inte ha funnits ifall inte någon varit framme och knackat. Någon förstörde i alla fall för framtida generationer. Problemet till höger om Isak, min bror! har vita streck efter hammare. Fy fy fy!


Skojigare saker, Steklund har varit aktiv och lagt ut Källbergaföraren på bimbo. Här är finns den: http://tkak.mine.nu/BIMBO/bilder/3130_KB.pdf. Snygg layout som vanligt. Typisk ren Steklundtouch med ett stycke 7+8 och ett stycke kjuge.
Det mesta och bästa av Källberga är sedan länge prospekterat. Det nyhuggna hygget lovar mer än vad det håller men det är nog möjligt att sätta upp några majestätiska historier utan att ge erosionen en hjälp på traven. En optimistisk delegation kommer att ge sig ut i helgen och se vad som går att göra. Brännare, kylsprej och piasava kommer att följa med som komplement till paddorna och skorna.
Vi väntar ivrigt på att höra mer från Steklund om bouldringen i Machester. Den lär vara bra men hitills har ett konstant pissande förstört helgerna för Stekarn. Han får trösta sig att han i alla fall har möjlighet att gå på drömmarnas teater och se sitt favoritlag då och då.

2 kommentarer:

jwi sa...

Äh, den där Sundsvallstråden har jag aldrig orkat läsa mer en bara någon sida av i stöten. Jag blir liksom så trött. Så kul är det väl inte?

Det finns ju liksom bara en handfull klättrare i Sundsvall, och (nästan) alla upprörda kombatanter bodde liksom i andra städer, mestadels Östersund och Umeå.

Ivern har jag diskuterat kristallknackning med för många många år sedan. Live i Rinkallen. Det var rätt skoj.

jwi sa...

Och ooh. Får jag tipsa om en annan klassiker i genren. Inte lika arg och ond förvisso: http://tkak.mine.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44