tisdag 27 februari 2007

Nedräkning

Det börjar närma sig avresa till Font. Tio dagar blir det den här gången och som vanligt har jag redan drömt mig till alldeles för många projekt. Vi får hoppas att K och BigC har tålamod att springa runt i obskyra områden efter låga sandbaggade morphosittstarter.

Följande problem har jag grävt fram ur bleau.info arkiven:

http://bleau.info/montrouget/9521.html
http://bleau.info/montignotte/10000.html
http://bleau.info/rochequitourne/11180.html
http://bleau.info/cailleau/1069.html
http://bleau.info/occidentale/1532-7314.html
http://bleau.info/passage/865.html

Visst ser de schyssta ut? Åtmistonde det sista kan jag hoppas på.

Jag noterar att Bleausardernas upprop mot tickmärken, som jag givetvis är en anhängare till, klingar lite ihåligt då det just är några av dem själva som kvalar in på the hall of shame: http://tkak.mine.nu/Forum/topic.asp?TOPIC_ID=315. Det är verkligen fult och i de flesta fallen totalt onödigt. Det är som att skaffa sig vit käpp, svarta solglasögon, labrador och en personlig assistent. Om man ändå är tvungen att dra feta landningsbanor, med tunna streck eller enligt kalmarmodellen*, så ska man borsta bort efter sig. Punkt. Av någon anledning triggar jag ganska ordentligt på detta så jag avråder er från att glömma att ta bort större märken när jag är i närheten. Jag vet, också jag är en syndare men inbillar mig ändå att jag kommer i håg att borsta efter mig. Självklart är det lite farbror- och naturkramarvarning på min inställning till tickmärken men jag har faktiskt passerat trettio.

Inget nytt från Anja och le Stef som befinner sig i Font men snart beger sig söderut till Schweiz.

Till sist trodde vi nästan att Philip Junaeus tagit det alpina spons- och mediahoreriet till en ny nivå. Visst är det schysst att få företag att betala resan till Everest men att under en veckas tid förnedra sig i sina exkrementer i en liten tygsäck på Stureplan är kanske att gå lite långt. Det visade sig dock vara en del av en reklamkampanj men det hade verkligen inte förvånat oss. De cyklar, paddlar, tältar i frysrum och mycket annat för att bestiga berg. Vi lär få tillfälle att återkomma till frågan. Vi gillar dock att han bokstavligen skiter på Stureplan. Låt oss hoppas att han gör en klassisk "big dump" och droppar när någon extra stekig kotlettfrilla passerar.
http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,1009944,00.html


*Kalmarmodellen bevittnades först på Sur prises i Isatis. Tickmärken tillverkas med bresidan av ett kritblock och är minst 20 cm långa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sådär! Tack för tipset J. Jag hade missat den här bloggen. Hoppas ni har ork att hålla saken någorlunda uppdaterad.

Projekten i listan ser onekligen bra ut, trots ett par usla landningar, men ni får inget cred av mig innan ni har gjort Golden feet i Bas ;.)

Anonym sa...

För att kvala in som KM (kalmarmodellen) bör väl tickmärken ska vara minst en halvmeter långa och helst dubbla, som ett uppochnervänt V mot greppet. Och på alla grepp.

Anonym sa...

stegen ska kritas från alla håll. Aerodynamite typ.

Anonym sa...

Ser fram emot en utförlig rapport här på bloggen sen. Tycker du verkar va i rätt bra form så några av projekten ryker säkert. Ha det så bra och may the stick be with you.