söndag 18 februari 2007

Bloxploitation

Mystiken tätnar. Det börjar höjas röster för att det inte gick riktigt rätt till på Karbin. Höll verkligen X den stora gröna slopern kontrollerat, har Sydstrand inlägg i biceps och döms norrmän bort i Sverige? Ja, så är det. Men kritiken som egentligen bara är en allmän kritik av de brister som uppstår i det nuvarande tävlingsformatet missar den stora skandalen: linnena.

Flertalet av de tävlande hade en utstyrsel som fått en gogodansare i Amsterdams hamnkvarter att avundas. En särskild tanke går till Steklund och Johansson. Linnet var size xxs och Johansson mäter närmare 2 meter över marken. Stackars Johansson hade problem att skyla vårtgårdarna. Släng in Ali i linne så blir leken komplett. Nya linnen till de tävlande. Pyret ser ok ut, men ingen annan.

Nu kan vi diskutera domarlösa kval. ... Ok, färdigdiskuterat. Slutsats: dum idé, glöm det.

Eftersom vi själva har en elastisk moraluppfattning utgår vi från att andra också har det. Därför kommer:

1. SS blir först SS när halva kroppsvikten är i mattan.
2. Rätt etablerad start - bara när andra tittar på.
3. Ej vidröra borttejpad yta - se ovan.
4. Båda händerna på slutgrepp - 1/10 sekund.

Vem har inte någongång varit i ovanstående situation och blivit orättvist bortdömd? Vi är med på detta så länge det är lika för alla.

Vi smyger på den stora bloggar- och kåseritrenden att tycka saker och ting om saker för tyckandets skull (vilket vi aldrig annars skulle göra). Mera progg:

1. Ge alla tävlande lika många poäng eller ta bort poäng helt och hållet. Vi klättrar ju trots allt för att det är kul och ha trevligt tillsammans.

2. Alla ska få pris så att alla blir lika glada i den stora klätterfamiljen.

---

Vi imponerades av ett par starka norskor som gav Anja en hård kamp om segern och av Jenny som smög sig in på en stark andra plats. Therese J visade riktig sloperstyrka på det gröna problemet.

Kul att se Christian J riva av kvalproblemen - de hårdaste problemen såg ut som fyror när Christian joggade upp. I särklass starkaste klättraren under gårdagens tävling. Tyvärr verkade han lite pressad och klättrade slarvigt vilket kostade honom segern. Vi ser fram emot att se honom igen, om han inte har något emot att rulla på sig ett tight linne igen.

Utesäsongen närmar sig men det finns de som ändå har det bra:

Det skickas i staterna. Kalle, Daniel och Robban har alla crimpat 7c i Joshua Tree. Daniel har naturligtvis också persat 7c+. Bli inte förvånade om han också plockar 8a under resan. Vi lär höra mer från deras resa. De bloggar här: http://www.granitbiten.com/?m=4
Vi skickar gratulationer och solkräm till pojkarna och hoppas att de slipper övervikt på hemvägen.

Vi noterar att le Stef har försvunnit i väg på boulderodyssé i europa. Han har sett riktigt stark ut på sistonde. Förhoppnings får vi läsa om det hela på samma länk som ovan.

Dylan fortsätter att beta av hårda problem i England. Tre månader är hans vistelse under tiden är BigC hans bitch på KC. Det ryktas också om att Steklund skall få följa med ut och leka med de stora killarna. Det kanske kan göra gott efter den för honom dåliga finalen. Vi gratulerar dock till finalplatsen, otippat men ändå ganska självklart. Kan bara gå bättre nästa gång.

Inga kommentarer: